Mi adja meg az esküvő stílusát? (1. rész)

Mitől lesz egységes, valóban stílusos egy esküvő? 

Stunning-Bridesmaid-Winter-Wedding-Styles-Ideas-32

Az elmúlt időszakban több bejegyzésünk is foglalkozott azzal, hogy miként lehet egy esküvő teljes arculatát egy tematikára felhúzni (vintage esküvő, millenial esküvő, stb.). Ezzel kapcsolatban felmerült bennünk, hogy talán érdemes lehet egyáltalán azt pontokba szedni, hogy melyek azok az aspektusok, amelyek meghatározzák az esküvő stílusát, vagyis mikre kell figyelni ahhoz, hogy a nagy nap atmoszférája egységes hatást keltsen.

Mi az esküvői stílus?

Kezdjük a magától értetődő kérdéssel – mi az esküvői stílus? Nos, számunkra ez nem az esküvő egyik elszigetelt eleme: ez az a látvány és érzés, amely átjárja az egész esküvőt a meghívó dizájnjától a virágokon és színválasztásokon át egészen a választott ruhák anyagáig és stílusáig, de még a fotós kiválasztása is meghatározó tényezőnek számít.

Mivel kezdjük az esküvői stílus „megteremtését”?

Számos dolog van, amely meghatározza majd az esküvői stílus kiválasztását. Az első és legfontosabb maga a pár. Mi az, ami számotokra fontos, mit éreztek sajátotoknak”, mi az, aminek örülnétek az esküvőtökön? Laza bohémek vagytok vagy inkább a városi sikk áll közelebb hozzátok? Mi a személyes stílusotok (divat, belső tér, zene, stb.)? A hétköznapokban pólóban és farmerben vagy inkább öltönyben és lakkcipőben járkáltok? Fontos számotokra a márka? Értitek a lényeget. Egy esküvő megszervezésekor az elsődleges teendő a párok stílusának a feltérképezése, közvetlenül a helyszín kiválasztása előtt.

A helyszín jelentősége

Az esküvő stílusának meghatározásakor szintén elsődleges szempont a helyszín kiválasztása. Ha a városi sikk a stílusunk, akkor valószínűtlen, hogy egy külvárosi raktárépület jól passzol majd hozzánk. A jó hír az, hogy a párok általában természetesen húzódnak ahhoz, a stílushoz, amely kifejezi a személyiségüket, azonban néhány dolgot érdemes észben tartani. Ha például a helyszínünk rendkívül modern és világos, akkor azt a pasztellszínek kedvelői és az alapvetően elegáns stílusúak (legyen szó ruháról, sminkről és hajviseletről) kevésbé érzik majd magukénak.


Kövesd a Visegrádi Esküvőt a Facebookon is! 

Scroll to top