Mi adja meg az esküvő stílusát? (2. rész)

Folytatjuk előző heti sorozatunkat, melyben az esküvők stílusjegyinek mibenlétét kutatjuk.

4a6b4249-fc3f-4037-9059-7da22bb5430e_sc_768.576

Összeöltözés

Ahogy a helyszín díszítésénél is fontos a dekoráció egységére összpontosítani, úgy az is lényegi szempont, hogy a pár ruhája passzoljon egymáshoz, a környezethez és a koszorúslányok stílusához is. (Ha pedig eleve tematikus esküvőt tartunk, akkor további szempontok is előkerülnek: a vendégeket is időben értesítenünk kell az esküvő dizájntematikájáról és a tematikához kapcsolódó korszakról.) A ruhavásárlás méltán az első pont az esküvői teendőink listáján, és ha már van ötletünk az esküvő tematikáját illetően, akkor lényegesen egyszerűbb lesz megoldani ezt az egyébként nehéz és körülményes feladatot. Mi több, azt tanácsoljuk, hogy ne is álljatok neki az esküvői ruha vásárlásnak/választásnak addig, amíg nincs kiválasztva és lefoglalva a helyszín.

Évszak

A következő döntő szempont arra vonatkozik, hogy az év mely szakaszában tartjuk a nagy napot. Érdemes az évszakhoz kötődő színskálát a szemünk előtt tartani akkor, amikor az esküvői ruhák és díszletek stílusát tervezzük. A mély árnyalatok, a sötétvörös és a burgundi vagy lila nagyon idegennek tűnhetnek nyáron, hiszen nem passzolnak az évszak alapvető tónusaihoz. Ellenben ha mindezt a díszletet ősszel vagy télen, némi arannyal és bársonnyal megspékelve vetjük be, remek eredményeket érhetünk el. Az évszak ezen kívül abban is döntő tud lenni, hogy milyen virágokkal ékesítjük a ceremónia helyszínét.

Esküvőszervezők választása

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy az összes eddigi szempont lényeges, azonban minden az esküvőszervezőnk közvetítésén keresztül történik. Ugyanis nincs két teljesen ugyanolyan profilú cég vagy szervezőgárda. Érdemes tehát az eddigi szempontok mérlegelése után már céltudatosan keressünk esküvőszervezőt, és mindenképpen azzal indítsunk, hogy az általunk megformált kép hogyan illeszkedik az ő portfóliójukba! Persze ez akkor is igaz, ha nem egy konkrét, az esküvő minden aspektusát kézben tartó szervezőgárdára bízzuk magunkat, hanem mi rakjuk össze a különböző szolgáltatókat. Ugyanúgy érdemes külön e szempontok alapján utánanézni a virágosnak, a fotósnak vagy a cateringért felelős étteremnek.

E szempontok figyelembe vételével esküvőnk stílusa és atmoszférája jó eséllyel egységessé és valóban lenyűgözővé válik majd.


Kövess bennünket a Facebookon is! – Visegrádi Esküvő

Scroll to top