Esküvő helyszín az ezeréves Visegrádon


"Megálltam itt a nyugtalan világban
és vándor-párom, erre hoztalak.
Megállítottak a patakos erdők,
a vércsés sziklák és a várfalak."
Áprily Lajos: Királyasszony kertje

Visegrád életében mindig is jelentős szerep jutott az esküvőknek, hiszen a város annak köszönheti reneszánsz virágzását, hogy Mátyás király és Beatrix királyné itt fogadtak egymásnak örök hűséget.

Visegrád Európa egyik leggyönyörűbb vidékén fekszik, a Dunakanyar szívében, s alig van olyan pontja, melyről a Dunára tekintve ne a csoda jutna eszünkbe: béke van, harmónia, a fények szikráznak, a hegyet finoman körbeöleli a Duna, míg a csend emlékeztet rá, hogy olyan helyen jársz, ahol évszázadok köszönnek vissza a falakból, s a macskakövek sokat látott kockáiból.
Áprily is ezt az érzést ragadja meg Visegrádon írt, híres versében.

Lehetne ennél pompázatosabb környezetben elképzelni életetek legszebb napját?
Egy visegrádi esküvő sokkal több annál, mint nagyszabású lagzi egy népszerű helyen...

Visegrád mint esküvő helyszín talán a legkülönlegesebb egész hazánkban, hiszen az ezeréves település minden négyzetcentiméterén érezni, hogy a királynék birodalmában vagytok.

A Fellegvár, a Salamon-torony, a Királyi Palota álomszerű esküvő dekorációk: Visegrád ma éppúgy áhítattal tölti el a menyasszonyokat, ahogyan évszázadokkal ezelőtt rabul ejtette a királynékat is.

A Ti esküvőtök is beleolvad Visegrád évezredes lelkébe, s egységben fér meg mindazzal, amit Mátyás király és Beatrix emléke jelent.Galéria

Scroll to top