10 dolog, amit ne csinálj egy héttel az esküvőd előtt (1. rész)

„…egy lista arról, hogy mik azok, amiket jobb, ha nem teszünk meg, ha jót akarunk magunknak.” :)

After-Wedding-Mistakes-New-Jersey-Bride02

Az esküvőnk életünk egyik legnagyobb pillanata, amely közel egy évnyi előkészületeket igényel. Szinte átlátni is nehéz, hogy mennyi mindenre kell odafigyelni az esküvő sikere érdekében. Már megvan a hosszú listánk arról, hogy mik a tennivalóink, jöjjön azonban egy legalább olyan fontos lista arról, hogy mik azok, amiket jobb, ha nem teszünk meg, ha jót akarunk magunknak.

  1. Új hajszín

Még ha az életünket is rábíznánk a fodrászunkra, akkor sem érdemes az esküvő előtti héten hajszínt váltanunk. Sosem láthatjuk előre ugyanis, hogy az új szín hogyan fog oxidálódni ennyi idő alatt (az esetleges korábbi festések hatására), vagy hogyan passzol majd az esküvői sminkünkhöz. Ha frissíteni szeretnénk a frizuránkat, akkor némi szolid melír megengedett, a nagyobb színezésektől azonban tartózkodjunk, ugyanis az utolsó pillanatban nem lehet új kijavítani a hibát, hogy ne legyen szükség egy nagy adag színleszívásra.

  1. Drasztikus hajvágás

Mint ahogy az esküvő sok más aspektusával, az esküvői frizuránkkal is legalább hónapokkal a nagy nap előtt érdemes elkezdenünk foglalkozni. A hajunk ráadásul élő és változó részünk, nem sok minden függ attól, hogy az esküvő környékén épp milyen a hossza, hiszen abból tudunk dolgozni. Nem érdemes tehát az utolsó pillanatra hagyni a döntést, mert akkor máris meg lesz kötve a kezünk, ráadásul ilyenkor könnyebben hozunk elhamarkodott döntéseket is.

  1. Alkohol

Az alkohol számos káros mellékhatása mellett a külsőnkre is kihatással van, ezért érdemes mellőznünk azt az esküvőt megelőző napokban. Az alkohol ugyanis rengeteg üres kalóriát tartalmaz, és néhány pohár borral vagy röviditallal máris alattomos kilók szökhetnek fel ránk, pont akkor, amikor a legkevésbé hiányoznak. Ezen kívül az alkohol arcpuffadást is okozhat, nem is beszélve az értágító hatásáról, amely kellemetlen vörösséget kölcsönözhet esküvői portrénknak.

  1. Új edzésterv

Mint sok minden másban, az edzésben is a rendszeresség a kulcs. Az esküvő előtti időszak nem az újdonságok kipróbálásának időszaka. Az izomrostok gyógyulása akár hetekig is eltarthat, és hát ki akarna izomlázzal állni a lagzi elé? Ha tehát meg szeretnénk szabadulni néhány kilótól az esküvőnk előtt, akkor érdemes legalább fél évvel előbb belevágni egy edzésprogramba, hogy tartós eredményt érjünk el.

  1. Barnítókrémek, szolárium

Az esküvő előtti napokban sokakra rátörhet az elégedetlenség sápadt bőrük láttán. A szolárium vagy a barnítókrémek olcsó és gyors megoldásnak tűnhetnek ilyenkor, azonban ilyenkor sem tudhatjuk, hogy bőrünk hogy reagál majd, ezért ilyenkor sem érdemes kísérletezéssel kockáztatni. Ha tavasszal vagy nyáron tartjuk az esküvőnket, akkor már bőven van alkalmunk kellő napozással felszedni egy kellő mennyiségű színt, ősszel még kitarthat a nyári szezon eredménye, télen pedig akár esküvői stílusunkat vagy tematikánkat is építhetjük az évszakhoz illő fakó színekre. Semmi sem kelt rosszabb hatást, mint az, amiről ordít, hogy nem természetes.


Kövesd a Visegrádi Esküvőt a Facebookon is!

Scroll to top