10 dolog, amit ne csinálj egy héttel az esküvőd előtt (2. rész)

Mai bejegyzésünkben folytatjuk a listát azokról a tevékenységekről, amelyeket jobb, ha elkerültök az esküvőtöket megelőző egy hétben…

bride-bedroom-having-second-thoughts-before

 

6. Sminkünk megváltoztatása

Az esküvő számos alkalmat ad rá, hogy az utolsó pillanatok pánikjának hevében átgondolatlan és rossz döntéseket hozzunk. A sminkünk megváltoztatása tipikusan egy ilyen rossz döntés.
Az esküvői sminkünkön rengeteg múlik, ezért a kísérletezést hagyjuk a sminkesünkre, akivel hónapokkal az esküvő előtt bőven lesz időnk arra, hogy kitaláljuk a hajunknak, bőrtípusunknak, életkorunknak, valamint az esküvő helyszínének és színvilágának megfelelő sminket.
Az esküvői smink manapság olyan, mint amilyennel a sztárok lépnek a vörös szőnyegre: jól kell mutatnia a felvételeken és a fotókon, emiatt tehát bízzunk a sminkesünk szakértelmében. Az egyetlen dolog, amit – esküvőtől függetlenül is – megtehetünk arcunk és bőrünk szépségéért, az a rengeteg víz és alvás!

7. Léböjtkúrák és más diéták

A nagy napot megelőző időszak mérlegpánikja miatt hajlamosak vagyunk mindent bevetni azért, hogy egy-két extra kilóval könnyebben vehessük fel az esküvői ruhánkat. A rövidtávú intenzív diéták helyett azonban érdemes hónapokkal az esküvő előtt kezdeni, már csak azért is, mert így egy kiegyensúlyozottabb étrendet tudunk fenntartani. Erre márpedig azért is szükség van, mert az esküvőszervezés életünk egyik legstresszesebb, legtöbb energiát és odafigyelését igénylő feladata, amelyet nem lehet smoothiekkal és salátákkal átvészelni.

8. Bőrradír és más dermatológiai kezelések

A bőrradírozás, és más bőreltávolító kezelések ugyan selymes bőrt ígérnek, mindannyian tudjuk azonban, hogy a rövidtávú eredmény éppen ennek az ellenkezője: a friss bőr könnyen hámlani kezd, ami rögöket képezhet a sminkünkön, elcsúfítva ezzel az eredményt. Az intenzív bőrápoló kezeléseket ezért időzítsük két héttel az esküvő előttre!

9. Új bőrápoló termékek

Ez megint csak egy elvetendő döntés. A gyors eredmény reményében sokan „csodaszerekhez” fordulnak, ezek használata azonban könnyen nem várt hatást idézhet elő. A korábban még nem próbált készítmények kiválthatnak allergiás reakciót, száraz vagy olajos bőrt eredményezhetnek, mindezeket pedig – az új hajfestékekhez hasonlóan – nem lehet egyszerűen és károkozás nélkül javítani.
A tervezés és a felkészülés itt is mindennek az alapja: bőrgyógyászunkkal vegyük fel a kapcsolatot hónapokkal az esemény előtt, hogy tudatosan tudjunk olyan termékeket használni, amelyek garantáltan nem ütnek vissza a nagy napon.

10. Éjszakázás

A megfelelő termékek használata és a nem kívánt készítmények elkerülése mellett természetesen egészségünk karban tartásával tehetünk a legtöbbet magunkért. Ahogy az alkohol és lehetőleg a dohányzás is kerülendő, úgy legalább annyira oda kell figyelnünk arra, hogy elegendő alváshoz juttassuk szervezetünket. A nagy szervezés miatt hajlamosak vagyunk éjszakába nyúlóan fennmaradni, azonban jobb, ha tudjuk: ezzel többet ártunk annak az esküvőnek, mint amennyit a szervezéssel töltött ébren maradt órákkal segítünk.


Kövesd a Visegrádi Esküvőt a Facebookon is!

Scroll to top