10 szempont, amire figyelj, ha Vintage esküvőt tervezel! (2. rész)

Antik bútorok, régimódi díszletek, nagymamánk korabeli ruhák… nem, még véletlenül sem egy ócskapiacon vagyunk, hanem egy vintage esküvő díszletei között!

vintage-weddings-georgia-wedding-venue-barn-lake-atlanta-spring-lake-events-79-1024x819

A divatjamúlt és ódon kellékek felhasználása ma reneszánszát éli, úgyhogy kétrészes sorozatunkban 10 szempontot gyűjtöttünk össze, amire érdemes figyelni, ha némi klasszikus aurával szeretnénk felvértezni az esküvői ceremóniánkat.

6. Ne feledkezzünk meg a terítékről sem!

A teríték vintage hatásának eléréséhez az egyik legjobb módszer az, ha a hagyományos, egységes étkészlet helyett régebbi tányérok, tálak és poharak válogatott összevisszaságát helyezzük az asztalokra. Érdemes az ócskapiacokon összevásárolni és a nagymamák fiókjaiból előhalászni a régimódi késeket és villákat, de a régi ezüsttálcák is remek díszként szolgálhatnak, ugyanúgy, ahogy a régi borosüvegek vagy vázák.

7. A virágok

A nagyfejű rózsákkal nem hibázhatunk, de ha bármi mást választanánk is, tartsuk észben, hogy ha ezüst teáskannákba vagy más kancsókba helyezzük őket, a vintage hatás nem marad majd el. A lényeg az egyszerűségben rejlik, ezért érdemes nem túlzásba vinni a díszítést.

8. Vintage kellékek – MINDENHOL

A régi családi fotókat tartalmazó képkeretektől a régi fényképezőgépeken és írógépeken át a gramofonokig és vintage kerékpárokig minden a rendelkezésünkre áll: ezeket arányosan elszórva a ceremónia helyszínén garantáltan megkapjuk a kívánt vintage atmoszférát. Egy gyors keresés a pinteresten a „vintage wedding” hívószóra, és máris ezer ötlettel gazdagodunk!

9. Érkezzünk vintage stílusban!

Ne feledkezzünk meg a szállítóeszközről sem! Érdemes valahonnan kölcsönöznünk egy 30-as 40-es évekbeli vintage autót, amellyel a ceremónia végén elhajthatunk a helyszínről!

10. Csináld magad

Ha vintage-ről van szó, a hangsúly a „kézművességen” van, legyen szó az asztali dekorációról vagy a menüről. A kézzel készített kis ajándékcsomagok, melyekben házi lekvár, sütemény vagy akár teás tasakokat helyezünk el, a családias egyszerűség meghitt érzetét közvetítik.


Kövess bennünket a Facebookon is! – Visegrádi Esküvő

Scroll to top