10 hiba, amelyet kerülj el az esküvőd szervezésekor (1. rész)

„Annyi baj legyen!” – Ne, inkább ne legyen annyi baj…

wedding-stress-planning-woman-feature_1320W_JR-1

Számos olyan tényező akad az esküvőszervezéskor, amelyre semmilyen módon nem tudunk hatással lenni. Ezek közé tartozik egy váratlan vihar, az esetleges technikai meghibásodások vagy a 10 éves koszorúslány kiszámíthatatlan hisztirohama. Akadnak azonban olyan kelepcék is, amelyeket, ha nem veszünk figyelembe, könnyen a nagy napunk kárára lesznek, szerencsére azonban ezeket egy kis odafigyeléssel könnyen kiküszöbölhetjük.

  1. Az esküvői ruha minden

Ha van egy megadott keretünk az esküvői ruhára, az nem jelenti azt, hogy ez kizárólag a ruha árára kell fordítani. Ha külföldről rendeljük a ruhát akkor esetleges vámok és szállítási költségek is felmerülhetnek, nem beszélve az ilyenkor szinte elkerülhetetlen szabászati módosítások költségeiről. Ezen felül nem szabad figyelmen kívül hagynunk az alsóneműt, a cipőt, a fátylat, az ékszereket és az esetleges kiegészítőket sem.

  1. Ragaszkodás a virágokhoz

Amikor egy évvel az esküvő előtt leadjuk a virágosunknak a rendelést, ő csak hozzávetőlegesen tudja megadni, hogy a büdzsénkbe illeszkedő virágokból melyek lesznek elérhetők. Ha kifejezetten egyféle virágra szorítkozunk (például orchideákra), akkor könnyen érhetnek bennünket kellemetlen meglepetések. Éppen ezért érdemes többféle virágban gondolkodni, A, B és C tervvel is készülni a nagy napra. A virágok választásánál pedig érdemesebb megadott fajták helyett formákban és színekben gondolkodnunk, hogy ez alapján könnyen tudjunk módosítani, ha úgy adódik.

  1. Túl korai értesítés

Csábító lehet a lehető legkorábban tudatnunk mindenkivel az esküvőnk dátumát, addig azonban semmiképpen se küldjük ki a „save the date” kártyáinkat, amíg nem állítottuk össze biztosra a meghívottak listáját. Könnyen lehet, hogy bizonyos barátok puszta ismerősökké válnak, mire oltár elé állunk, ezért az emlékeztető kártyákat mindenképpen hat és nyolc hónappal az esküvő előtt küldjük ki, és csakis azoknak, akiket biztosan meg akarunk hívni.

  1. Videók nélkül

Fotósok nélkül az esküvő elképzelhetetlen, sokan elfelejtik azonban, hogy milyen sokat ér egy videofelvétel, amelyen visszanézhetjük és visszahallgathatjuk az esküvő nagy pillanatait: amikor kimondjuk a boldogító igent, amikor elmondjuk egymásnak az esküvői fogadalmunkat vagy amikor beszédet mondunk a lagzi elején. Ha nem is akarjuk felvenni az egész ceremóniát – és valljuk be, erre nincs is szükség – néhány percnyi felvétel akkor is többet ér, mint több száz fotó.

  1. Mindenki „teljes irányítás alatt”

Az esküvőszervezés komplex feladat, amelynek bonyolultsága és tétjei sokakból előhozzák az irányításkényszert: magunk akarjuk mikromenedzselni az esemény minden részletét, erre azonban nincs szükség: az esküvőszervezők, a cateringesek, a díszítők mind tudják a maguk dolgát, többet ér, ha hagyjuk magunkat rájuk bízni, mint hogyha potenciális stresszforrásokkal bajlódnánk az egész ceremónia alatt.


Kövesd a Visegrádi Esküvőt a Facebookon is!

Scroll to top