10 hiba, amelyet kerülj el az esküvőd szervezésekor (2. rész)

Következzen a második rész, amelyben fodrászról, fotósról, és a feladatok megfelelő leosztásáról lesz szó.

53063b7bafa33$!x900

Számos olyan tényező akad az esküvőszervezéskor, amelyre semmilyen módon nem tudunk hatással lenni. Ezek közé tartozik egy váratlan vihar, az esetleges technikai meghibásodások vagy a 10 éves koszorúslány kiszámíthatatlan hisztirohama. Akadnak azonban olyan kelepcék is, amelyeket, ha nem veszünk figyelembe, könnyen a nagy napunk kárára lesznek, szerencsére azonban ezeket egy kis odafigyeléssel könnyen kiküszöbölhetjük.

6. A meghívottak listájának túl gyors összeállítása

Az esküvői partira a legközelebbi barátokat és rokonokat szokás meghívni, azokat, akikben a legjobban bízunk, és akik jelenléte a legfontosabb számunkra. A legújabb ismerőseinket azért nem célszerű elhívnunk a nagy napra, mert nem tudjuk, hogy mennyiben válnak egyáltalán a barátunkká, és hogy mellettünk lesznek-e, ha szükségünk lesz rájuk. Hasonlóképp, nem érdemes bizonyos embereket csak családi nyomás miatt meghívni, ahogy olyan okokból sem, mint hogy a menyasszony és a vőlegény között egyenlő arányban legyenek a meghívottak.

7. Fűnek-fának az esküvőről…

Ha már biztosak vagyunk a nagy nap időpontjában, akkor rendkívül nehéz nem állandóan arról beszélni. Pedig megéri. Minél többet osztunk meg esküvőnkről az előkészületek során, annál több kéretlen véleményt és megjegyzést kapunk majd. Arról nem is beszélve, hogy a ceremónia és a lagzi annál emlékezetesebb lesz, annál nagyobbat durran majd, minél nagyobb lesz a meghívottak meglepetése.

8. Fodrász és sminkes túl későn

Ideális esetben a menyasszony sminkjét és frizuráját állítják be az esküvő napján, hogy az minél frissebb legyen. Ez azt jelenti, hogy előtte a fodrászoknak és sminkeseknek végezniük kell az összes koszorúslánnyal és egyéb vendégekkel, mielőtt ránk kerülne a sor. Ha nem tervezzük meg jól a menetrendet, és nem iktatunk be egy-két extra órát, könnyen csúszás lehet a vége.

9. A fotózás elsietése

Ha pedig csúszásról, sietségről és időhiányról beszélünk, érdemes arra is kitérni, hogy miért nem érdemes elsietni az esküvői fotózást. Figyelembe kell venni, hogy egy óránál kevesebb idő nem elegendő egy portrékészítésre. Azért érdemes legalább másfél-két órát szánni erre a feladatra, mert így nem csak a fotóznak lesz kellő ideje megtalálni a legelőnyösebb beállítást, de nekünk is lehetőségünk lesz ellazulni és élvezni a helyzetet.

10. Ha egy barátunkat bízunk meg egy feladattal egy profi helyett

Az, hogy a középiskolás barátunk remek lejátszási listákat állít össze, még nem jelenti, hogy pazar esküvői DJ válik belőle. Ugyanez vonatkozik arra is, aki nagyszerű fotókat posztol Instagramra: ettől még nem lesz belőle profi fotós. Még ha szűk büdzsével rendelkezünk is, nem érdemes az esküvő sikerét legjobban befolyásoló feladatokat (zene, étel, fotó) kivenni a profik kezéből is. Egyébként is: a barátaink miért ne élvezhetnék az esküvőt ahelyett, hogy dolgoznának?


Kövesd a Visegrádi Esküvőt a Facebookon is, ha többet szeretnél tudni! 

Scroll to top