10 dolog, amit az esküvői vendégek gyűlölnek (1. rész)

Az esküvő két emberről szól: a menyasszonyról és a vőlegényről. Vagy mégsem egészen?

xx

Hogy mindez ennél jóval bonyolultabb, bizonyítja az a sok szervezés és odafigyelés, amelyet egy esküvő tető alá hozatala megkövetel. Hogy mindez könnyebben menjen, összeszedtünk 10 dolgot, amelyet az esküvői vendégek gyűlölnek – jó lesz ezekre odafigyelni!

  1. Fizetős bár

A vendégeknek meg kell érteniük, hogy egy teljesen nyitott bár nem fér bele a pár büdzséjébe, mégis nehezen venné ki magát, ha azért kellene fizetniük, hogy minket ünnepeljenek. Az ingyen sör, bor és üdítő jó kompromisszum, még akkor is, ha csak a fogadás első óráiban érvényes.

  1. Ha a fogadás órákkal a ceremónia után következik

A templomok általában megszabják, hogy mikor tartják a ceremóniákat. Hasonlóan vannak ezzel a fogadás helyszínén várakozó cateringesek is. Ha azonban a kettőt nem hangoljuk össze kellőképpen, akkor könnyen egy éhségtől elcsigázott, frusztrált vendégsereggel kell majd szembenéznünk a nagy napon.

  1. Túl sok hosszú beszéd

A vőfély hosszasan ecseteli a leghíresebb részeg sztorit a gimis évekből. A nagybácsi áldását adja a fiatalokra. A menyasszony apja a családi történelem részleteit fejtegeti. A fiatal koszorúslány unokahúg verset olvas fel. Ez talán egy kicsit sok lesz… Ügyeljünk rá, hogy csak néhány embernek adunk szót, hiszen sokan elmondhatják a magukét a lány- vagy legénybúcsún, vagy egyéb, az esküvőt megelőző alkalmon. A kevesebb több!

  1. Nem megfelelő ültetés

Senki, aki csak nem halláskárosult, szeretne a DJ pult mellett ülni. És fordítva: azzal, ha valakit a legtávolabbi sarokba száműzünk, messze a táncparkettől, akkor nem érzi majd részét a partinak. Arról nem is beszélve, hogy milyen jelentőséggel bír, hogy ki ki mellé kerül a vacsorán…

  1. A kötelező részvétel

Ha a vőfély mindenkit, aki nem házas, felrángat a táncparkettre, hogy elkapja a csokrot, akkor könnyen mindenkinek az idegeire megy majd. Az ifjú párnak úgy kell rendeznie az ültetést, és úgy kell kommunikálnia a vőféllyel, hogy a nyilvános szerepléstől ódzkodó rokonok és barátok ne kerüljenek kellemetlen reflektorfénybe.


Kövess bennünket a Facebookon is! – Visegrádi Esküvő

Scroll to top