10 szempont, amire figyelj, ha Vintage esküvőt tervezel! (1. rész)

Antik bútorok, régimódi díszletek, nagymamánk korabeli ruhák… nem, még véletlenül sem egy ócskapiacon vagyunk, hanem egy vintage esküvő díszletei között!

bloved-wedding-blog-bridal-prep-morning-fine-art-boudoir-helen-warner-photography-6

 

A divatjamúlt és ódon kellékek felhasználása ma reneszánszát éli, úgyhogy kétrészes sorozatunkban 10 szempontot gyűjtöttünk össze, melyekre érdemes figyelni, ha némi klasszikus aurával akarjuk ellátni az esküvői ceremóniánkat.

  1. A ruha

Mi mással lehetne kezdeni, mint magával az esküvői ruhával: ha nincs eleve vintage esküvői ruhánk, érdemes olyat keresnünk, amely külsejében a régi, klasszikusabb stílust idézi, miközben persze számos olyan boltot találunk, ahol régi esküvői ruhákat is árulnak.

  1. A vőlegény öltözéke

A vőlegényeknek könnyebb dolguk van a vintage stílus tekintetében, hiszen elég, ha néhány manapság kevésbé hétköznapi kiegészítővel (csokornyakkendő, zsebóra, nadrágtartó) látjuk el a ruhájukat, máris felruházzuk őket azzal a régimódi vibe-bal, ami a vintage esküvők lényege.

  1. Vintage frizura és smink

Ha a ruhákra nem is tudtunk akkora erőt fordítani, a régimódi hajviselettel és sminkkel könnyen feljavíthatjuk a helyzetet. Kezdésnek érdemes a fodrászunkhoz olyan régi filmcsillagok képeivel beállítanunk, mint Greta Garbo, Lauren Bacall, Audrey Hepburn vagy Grace Kelly.

  1. Minden a fotóson múlik

A vintage esküvő atmoszféráját többek közt az esküvői fotósunk alakítja. A fényképészi kreativitás segíthet abban, hogy patinás atmoszféra áradjon minden fotóról, és ehhez elég csupán néhány régimódi pózba vágnunk magunkat.

  1. Vintage tematikus alkategória

Aki pedig azt gondolná, hogy a vintage már önmagában egy tematika, az igen csak a felszínt kapargatja. Érdemes az eseményt még jobban tematizálni azzal, hogy eldöntjük, hogy éppen a 30-as évekbeli amerikai jazzkorszakot akarjuk megidézni, avagy az itthoni két háború közötti időszakot, esetleg valami teljesen más korba szeretnénk repülni ezen a napon. Ennek érdemes utánajárni, mert ez a döntés szabja meg a hajviseletet, a ruházatot, és a zenét is!


Kövess bennünket a Facebookon is! – Visegrádi Esküvő

Scroll to top