Öt indok, hogy miért ne hagyd el a menyasszonyi fátylat

A menyasszonyi fátyolhoz kapcsolódó szokások és szimbólumok száma végtelen. Olyan sok minden kötődik hozzá, hogy egy blogbejegyzésben aligha tudnánk kimeríteni a teljes témát.

Elegant-Navy-Wedding-Orange-Turtle-Photography-35

Mai bejegyzésünk ennek megfelelően nem a menyasszonyi fátyol történetére, vagy szimbolikájára fog épülni, hanem arra, hogy egyáltalán miért nem érdemes elhagynunk az esküvői kelléktárunkból.

A menyasszonyi fátyol elsődleges szerepe az, hogy viselőjéről egyből megtudjuk: ő a menyasszony.
A fátyol választ el bennünket a koszorúslányoktól, és a ceremónián résztvevő összes többi hölgyvendégtől. Az esküvő életünk egyetlen alkalma, amikor lehetőségünk nyílik menyasszonyi fátyol viselésére, ezért ne szalasszuk el az alkalmat. Íme öt indok, hogy miért éri meg megtartani a fátyolt:

  1. A pillanat drámaisága

Az esküvő legdrámaibb pillanata az, amikor a templomi padsorokban várakozó vendégek egyszer csak megpillantják a belépő menyasszonyt a maga teljes esküvői pompájában. És semmi sem fejezi ki jobban a menyasszonyt, mint az esküvői fátyol!

  1. Csodás esküvői portré

Amikor eljön az idő az esküvői portré készítéséhez, a fátyol az, amely igazán megemelheti a kép szépségét. Nemcsak téged mutat egy csodaszép ruhában, hanem téged, mint menyasszonyt!

  1. A menyasszony, a vőlegény és a fátyol

A menyasszonyról és a vőlegényről készült közös fotó ma már teljesen elkerülhetetlen része az esküvőnek. A közös fotó egyrészt a nagy alkalom legmaradandóbb tárgyi emléke, hiszen azt a két embert ábrázolja életének legfontosabb pillanatában, akikről a nap szólt. Az esküvői fotó ráadásul később otthonunk egyik dísze lesz. A fátyol viselete számos lehetőséget biztosít arra, hogy igazán egyedülálló kompozíciót állítsunk össze, és ezt nem érdemes kihagyni.

  1. Az esküvői fotó éke

A páros fotón és a menyasszonyi portrén kívül szintén elengedhetetlenek az esküvői csoportképek vagy külön készített művészi fotók. Ezek azok a fotók, amelyeket később elküldhetünk a részvevőknek emlékként, vagy amelyet a vőlegény később kiakaszthat az irodája falára. Ezeken a képeken a menyasszonynak kell a középpontban lennie, és ha nem lenne a fátyol, akkor könnyen elveszne a tömegben. A fátyol ünnepi aurával vonja be a menyasszony alakját, melynek segítségével egy bájos fotóból könnyen lehet bájos műalkotást komponálni.

  1. Házasodó hercegnő

Ha nem is vagyunk hivatalosan hercegnők, a nagy napon annak tűnhetünk és érezhetjük magunkat…ha egy csodaszép és terebélyes fátyol kíséri minden léptünket!


Kövesd a Visegrádi Esküvőt a Facebookon is!

Scroll to top