Különleges évszak – különleges esküvő (2.)

Az őszi esküvő témáját bevezető előző bejegyzésünkben említett előnyök és apró kivitelezésbeli fogások mellett ne hagyjuk ki a felsorolásból a kreatív és színes esküvői dekorációkat sem, melyekkel egyedi, és stílusos hangulatot kölcsönözhettek őszi esküvőtöknek.

-R
-R

Elég csak arra gondolnunk, hogy ilyenkor kezdenek hullani levelek, és bámulatosan szép sárga, barna és vörös takaróba bújik a táj, vagy ahogy a tavak, erdők felett fátyolként gyűlik össze a pára. Egyszóval a természet rengeteg inspirációt adhat akár Nektek, ha magatok akarjátok elkészíteni az esküvői dekorációt, akár a profi dekoratőrnek.

Magától értetődő, hogy nem csak az a fontos, milyen menyasszonyi ruhában vagy milyen öltönyben jelenünk meg a Nagy Napon, hanem a különböző helyszínek díszítése és a virágok összhangja is lényegi elem. Az évszak legfőbb megidéző színei a mély, pirosas bordó, az aranysárga, a barna, az arany és a fehér.

Az őszről egyébként elsőként mindenkinek a falvelek ugranak be, használjuk hát ki ezt a szép szimbólumot és csempésszük be az esküvői dekorációnkba! A lehetőségek tárháza kimeríthetetlen, csak némi szépérzék és fantázia szükségeltetik, de vigyázzunk, mert a túl sok elszáradt levél jelenléte, búskomor, nyomasztó hatást kelthet. Mindenképp maradjunk a világos színeknél, melyekbe fűszerezésként keverhetünk egy kis mély bordót, föld barnát… A faleveleket persze elkészíthetjük papírból vagy műanyagból is, de a leghangulatosabb, ha igazi faleveleket használunk.

Tipp: A faleveleket felakaszthatjuk láncban a főasztalra, tehetünk belőlük a vendégek asztalára is, díszíthetünk velük mécsestartó befőttesüvegeket, na és persze korlátlan mennyiségben szórhatunk belőlük az oltárhoz vezető útra virágszirmok helyett…

Az ősz egy másik jellegzetes motívuma a tök, ami a késő ősz hangulatát idézi. Nos, ezt a méretes, és egyébként desszert-ételnek sem utolsó zöldséget (tökből készült édességekről rengeteg izgalmas receptet találhatunk a neten) kiválóan fel lehet használni esküvői dekoráció gyanánt is, Akár bele is faragjuk a pár nevét és az esküvő dátumát, vagy mécsessel kiegészítve lámpásként tehetjük az asztalokra, de használhatjuk száraz virág tartóként is.

Ez persze csak néhány ötlet, de kreativitásotoknak semmi sem állhatja útját, hogy egy kis fantáziával olyan különleges és varázslatos őszi esküvőt szervezzetek, amilyet csak álmodtatok.


Kövess bennünket további esküvővel kapcsolatos érdekességért és hasznos ötletekért a Facebookon is!

Scroll to top