Összebújós esküvői filmek két ünnep között

Most, hogy véget értek a Karácsony sütő-főzős, ajándék kibontós, bejgli-evős, rokon látogatós izgalmai, ideje, hogy kicsit Ti is megpihenjetek, mielőtt nekivágtok az újévnek. Szánjatok egy kis időt csak magatoknak! Ilyenkor, amikor odakinn csupa sötét felhő az ég, és reggelente zúzmarásak a fák, igazán meghitt és szívet melengető érzés összebújni a takaró alatt, vagy akár egy bögre forró teával a kanapén. Összegyűjtöttünk Nektek az idei év hátralévő napjaira 4 olyan esküvői témájú filmet, amit kedvesen összekacsintós poénjai és bájos romantikája miatt egész biztosan szeretni fogtok majd.

az-oromapa

1. Az örömapa

Ezt a filmet kötelezővé kellene tenni minden jövendőbeli lányos apának, akinek a pici hercegnő lánya a szeme láttára válik egyik napról a másikra felnőtt nővé, hiszen már az esküvőjére készül. Ez a vígjáték, minden esküvői filmek igazi klasszikusa, melyben a jövendőbeli após jelölt – a nagyszerű Steve Martin alakításában – nem éppen zökkenőktől mentesen igyekszik megbarátkozni kislánya közeledő menyegzőjének gondolatával. A vért izzadó örömapa persze kénytelen szembenézni azzal, hogy vannak dolgok, amik előbb-utóbb menthetetlenül bekövetkeznek az ember életben, s ez végül is nem olyan nagy baj, sőt lánya és felesége (Az örömanya szerepében Diane Keaton.) segítségével, azt is megérti, hogy tulajdonképp csodálatos dolog veszi kezdetét, épp olyan csoda, melyben ifjú férjként ő maga is részesült.

2. A csajok háborúja

Csajok háborúja

Liv (Kate Hudson) és Emma (Anne Hathaway) igazi jó barátnők, akik szinte mindent együtt csinálnak végig, egyformán gondolkoznak, és mindenről ugyanaz jut eszükbe. Nem meglepő hát az sem, ha az esküvőjüket mindketten ugyanarra a napra és ugyanarra helyre szervezik, ezúttal viszont egymás tudta nélkül. Amikor persze mindez kiderül, elszabadul a „pokol”. A két lány semmilyen trükktől és intrikától sem riad vissza, hogy magának szerezze meg az álomesküvő címet. Az „átfazonírozott” esküvői ruhák, átprogramozott szoláriumok, elcserélt hajfestékek csak a kezdet. A csajok háborúja bizony kegyetlen. Kegyetlenül vicces!


Ezeket olvastad már?

Hóangyal és forró csokoládé

Visegrád, az esküvők városa

Azok a visegrádi téli esték…


3. Oltári nő

Az oltári nő
Julia Roberts és Richard Gere párosa, hasonlóan a Micsoda nőhöz, ebben a filmben is zseniálisnak bizonyult. Julia itt az oltár elől mindig megfutamodó menyasszonyt (Maggie Carpenter), Richard pedig (Ike Graham szerepében) egy a munkája megmentéséért harcoló újságírót alakít. Persze a kémia itt is beindul közöttük. Ike egy nap éppen sztori híján késlekedik a cikk leadásával, amikor egy bárban egy részeg idegen mesél neki Maggie-ről, aki mindig az oltár előtt futamodik meg, sokadik vőlegény-jelöltjét hagyva hoppon ezzel. Ike, aki amúgy sincs túl jó véleménnyel a nőkről, gúnyos hangú cikket ír az ismeretlen lányról anélkül, hogy értené miért tesz így folyton Maggie, és tulajdonképp mennyire elkeseredetten keresi az Igazit, aki oltár elé vezetheti őt. A cikk megjelenése után Ike-ot kirúgják a munkahelyéről, ezúttal túl messzire ment. Egyetlen esélye marad: lemenni a kisvárosba, és utánajárni, mi a valóság. És hogy hogyan lesz ebből az a bizonyos, mindent megváltoztató, elsöprő szerelem? Nos, korántsem izgalomtól és mindenféle őrülten vicces helyzettől mentesen!

4. Anyád napja

Anyád napja

Jennifer Lopez Charlotte szerepében végre megtalálta álmai férfiját. Csakhogy vele együtt megkapta rémálmai anyósát, Violát is (Jane Fonda), aki most attól retteg, hogy hamarosan elveszti imádott fiát. Elhatározza hát, hogy a világ legrosszabb anyósává alakulva örökre elijeszti Kevin újdonsült menyasszonyát. Ezt a lányt azonban kemény fából faragták, és felveszi a lábai elé dobott kesztyűt. Megkezdődik tehát a harc kettejük között, amelynek nem tétje nem kevesebb, mint hogy melyikük legyen a család domináns asszonya. A nevetségességig abszurd jelenetek sora természetesen megbékéléssel és happy end-el végződik, s mindeközben olyan kérdésekre is választ kaphatunk, amik így vagy úgy minden menyasszonyt és jövendőbeli örömanyát mélyen érintenek.


Ismerjétek meg Visegrádot, az esküvők városát! Kövessetek minket Facebookon is!

Scroll to top