Profi esküvőszervezés – luxus vagy a lehető legegyszerűbb megoldás? (2. rész)

A bejegyzés előző részében utánaszámoltunk kicsit, mi éri meg jobban az ifjú párnak, ha maguk intéznek mindent, vagy az, ha profi szakemberre bízzák az esküvőjük szervezését. Mivel az esküvőszervezők többsége a szolgáltatóktól kapott jutalékért dolgozik, számotokra így elvileg semmilyen anyagi terhet sem jelent a közreműködése. Sőt, kapcsolatainak és tárgyalókészségének köszönhetően nagyobb a valószínűsége, hogy minden kellemetlen meglepetés nélkül valóban minőségi szolgáltatást kaptok, és a menyegzőtök olyan csodálatos legyen, mint amilyennek megálmodtátok.
De mi történik az után, hogy átengeditek az irányítást? Nézzük, hogyan váltja valóra álmaitokat az esküvőszervező!

eskuvo szervezo_eskuvo visegrad

Elsőként egy kellemes hangulatú beszélgetés kereti közt, elmondhatjátok neki, melyek az elképzeléseitek, eközben ő igyekszik minél jobban megismerni titeket (ezért beszélgetés, és nem tárgyalás), igyekszik kipuhatolni az álmaitokat, majd pár nappal később egy kész ajánlattal keres meg titeket. Ebben már benne vannak azok a helyszínek, amelyek megfelelnek a vágyaitoknak, ezen kívül fotósok, zenekarok és más szolgáltatók portfóliója, így ti magatok tudjátok kiválasztani a különböző szolgáltatások közül, hogy milyen legyen majd pontosan az esküvőtök.

Ezután kezdődik csak az esküvőszervező igazi feladata. Odafigyelve arra, hogy minden igényetek pontosan le legyen írva a szolgáltatók felé, lefoglalja az esküvői helyszínt, az éttermet, intézi a dekorációt, a tortát… Rengeteg olyan apró, de fontos részletre ügyel, amit ő már tapasztalatánál fogva ismer, nektek viszont eszetekbe se jutna.


Alábbi, kapcsolódó cikkeinket olvastad már?

Miért fontos az esküvő egy férfi életében?

Ferde a torta? Ne ez jusson eszébe mindenkinek az esküvőtökről!

Mit árulhatnak el a Nagy Napról az esküvői fotók?


Mindez persze nem jelenti azt, hogy teljes egészében le kellene mondanotok arról, hogy részt vegyetek a szervezésben, és természetesen azt sem, hogy szakember híján bármiféle profi segítség nélkül kellene nekivágnotok a feladatnak. Ha van olyan étterem, ahol úgy érzitek, emlékezetesen és meghitt hangulatban élhetitek majd át ezt a csodás napot, forduljatok hozzájuk bizalommal. Egész biztosan ők is szívesen segítenek a szervezésben. Tanácsokkal láthatnak el, zenekarokat és dekoratőröket is ismernek, tudják melyik szolgáltató végez jó munkát, hiszen valószínűleg nem ti lesztek az első jegyes pár, akik bizalmat szavaztak nekik.

A profi esküvőszervező által nyújtott legnagyobb és pénzben ki sem fejezhető érték azonban nem is annyira a szervezésben rejlik, hanem sokkal inkább abban, hogy leveszi a vállatokról a felelősség terhét. Stressz és idegeskedés nélkül engedhetitek át magatokat az érzéseknek a Nagy Napon, hiszen tudjátok, jó kezekben vagytok. Egy profi esküvőszervező még azelőtt elsimítja a problémákat, hogy ti azt egyáltalán észrevennétek. Nincs téblábolás, se bizonytalanság, hanem végig a szertartás és a lakodalom során, az esküvőszervező irányít mindent, diszkréten persze, és úgy, ahogy előtte megbeszéltétek.

Sőt, egy kicsivel ennél is többet nyújt. Ha kell, hozzáértő barátnő, aki tudja, hogyan öntsön beléd lelket, ha megijedsz. Koszorúslány, aki segít megóvni a menyasszonyi ruhát. Megigazítja az uszályt a bevonulás előtt. Azonnal újragyújtja, ha véletlenül kialszik egy gyertya…


Esküvő? Rengeteg hasznos tippünk van. Kövess bennünket a Facebooon!

Scroll to top