A hóba öltözött Visegrád

Ne ijedjetek meg a mínuszoktól! Visegrád és az azt körülölelő hegyvidék télen is gyönyörű. Ha egy kis feltöltődésre, néhány romantikus környezetben együtt töltött órára vágytok, alighanem ez a vidék lesz az ideális túrahely Nektek.

var-visegrad

Egyik kevésbé ismert ám annál izgalmasabb látnivaló a közeli vadaskert, ahol ha csendes léptekkel haladunk a hóban, kíváncsi tekintetekre lehetünk figyelmesek. De több kiállítás is várja a kirándulókat a téli hónapokban, mint például a vártörténeti és a Szent Korona-történeti kiállítás vagy a Panoptikum.

visegrad-telen

Akik egy kicsit vagányabb, sportosabb kikapcsolódásra vágynak, érdemes felkeresniük a télen–nyáron üzemelő bobpályát, ahol a lesiklópálya középső kanyarjaiból gyönyörű rálátás nyílik a Visegrádi Fellegvárra. A visegrádi Nagyvillám-hegy a társas és családi délutánok egyik legjobb helyszíne ebben az évszakban. Itt található az említett bobpálya is, a hegy északi oldalán pedig egy hóágyúkkal és felvonókkal felszerelt komoly sípálya, ahol akár meg is melegedhettek, vagy ehettek valami finomat mielőtt továbbmennétek, hogy felfedezzétek a környéket.


Ezeket olvastad már?

Összebújós esküvői filmek

Milyen a jó esküvői fotós?

Esküvői dekoráció, téli témákkal


Persze nem csak sítalpakon lehet csusszanni itt. A sípálya szomszédságában egy tágas és sima, külön a szánkózásra kialakított domb vár Titeket. Ha már kellőképpen kimozogtátok magatokat és megéheztetek, érdemes lesz felkeresni a legközelebbi éttermek egyikét, hiszen a vidék csak úgy hemzseg a gasztronómia és a borkultúra valódi szentélyeitől.

teli-visegrad

Visegrád olyan közel van Budapesthez, hogy jóval gyorsabban megközelíthető autóval, mint néhány fővárosi külső kerületet tömegközlekedéssel. Induljatok hát útnak az újév előtti utolsó csendes napok egyikén, és fedezzétek fel a vidék, jövendőbeli esküvőtök álomhelyszíneit: a vár antikos szépségét, a Salamon-torony tetején elétek táruló csodálatos panorámát…


Fedezzétek fel Visegrádot, az esküvők városát – Kövessetek minket Facebookon is!

Scroll to top