Esküvői meghívók – mire érdemes odafigyelni a megtervezésekor

A meghívó apró, ám annál fontosabb kelléke az esküvőnek, hiszen így minden lényeges információt megoszthattok azokkal, akiket szeretnétek magatok mellett tudni a Nagy Napon. Egy szépen megkomponált meghívó maga is ajándék, egy kedves emlék, melyet egész biztosan minden vendég megőriz majd.

eskü meghívó

Esküvői meghívótok tervezésekor sokféle forma, stílus, és előre elkészített minta közül választhattok. Nézzük először is a formát! A kézzel írt levéltől a nyomdai kivitelezésű meghívókártyákig. Ha szeretnétek valamilyen meghatóan kedves formában tudatni szeretteitekkel a hírt, küldjetek nekik rövid, kézzel írt, rajzokkal díszített leveleket. Így minden egyes meghívó egyedi és személyre szabott lehet. Természetesen ehhez rengeteg időre lesz szükségetek, és korántsem biztos, hogy a szervezés izgalmai közepette lesz elég türelmetek kézzel írott leveleket komponálni.


Olvastad már?


Egy szép kivitelezésű, nyomdában készült kis meghívókártya éppen olyan kedves ajándék lehet. Ha valamilyen egyedi, csak rátok jellemző stílust szeretnétek és van konkrét elképzelésetek, megterveztethetitek grafikussal, de választhattok a nyomda által kínált minták közül is.

eskümeghívó 2

A nyomdai repertoárból a stílusminták mellé választhattok előre megírt szöveget, vagy akár ti magatok is megfogalmazhatjátok a meghívó mondatait. Persze fontos, hogy mindenképpen csempésszetek valami személyeset is a meghívóba. Épp ezért, még ha a sablonszövegek közül választotok is fontos, hogy saját kezűleg írjátok alá, vagy díszes betűkkel írt borítékban küldjétek el a meghívottnak.


Kövessetek minket Facebook oldalunkon is, legfrissebb esküvői tippjeinkért!


Apropó, szöveg! Az esküvői meghívók szövege jellemzően két részből szokott állni. A helyszínt, időpontot, esetleg a pár különleges kívánságát megfogalmazó „technikai információk” mellett fontos, hogy tartalmazzon néhány bájos vagy humoros mondatot is. Ha szeretnétek, hogy az esküvői meghívótok igazán egyedi legyen, olyan, amit minden meghívott személyre szólónak érez majd, fogalmazzátok meg ezt a részt ti magatok! Írjátok meg nekik, milyen boldogok vagytok, hívjátok meg őket, hogy osztozzanak veletek az örömben a Nagy Napon!

Scroll to top