Menyasszonyi csokor – milyen stílus illene hozzád?

Talán csak egynek tűnik a számtalan apró részlet közül. Gyakran az utolsó pillanatokra hagyják a megrendelését, pedig a menyasszonyi csokor fontos és hangsúlyos eleme a menyasszony megjelenésének, és nem ritkán egy hétbe is belekerül a megtervezése. Persze semmit nem szabad elkapkodni!

eskuvoi csokor_visegradi eskuvo

A csokornak harmonizálnia kell a ruha stílusával, a hajszínnel, a sminkkel és nem utolsó sorban a menyasszony egyéniségével is, és nem könnyíti meg a választást az utóbbi évek egyre növekvő kínálata: a formában és virághasználatban bőséges választék. Épp ezért néhány apró tippel szeretnénk segíteni nektek abban, kihez milyen csokor illik, és melyik virág mit jelent.

Cseppforma – a teltkarcsú és alacsonyabb hölgyeknek

A vízesés formájú csokor sajátossága, hogy a virágok egyre keskenyedve, esetleg folyondáros stílusban fekszenek egymáson, függőlegesen elnyújtva az alakot. Az alacsonyabb hölgyeket optikailag magasítja, a teltebbeket karcsúsítja. Ez a csokortípus gyakran az esküvői ruházat legfeltűnőbb eleme. Mindemellett pedig rendkívül elegáns látványt nyújt.

Magas lányoknak körcsokor

A körcsokor dúsan kötött, egymáshoz simuló virágfejekből áll. A tömött csokrot harmonikusan ellensúlyozza, ha például borostyánnal vagy más zölddel egészül ki. Nagy teret kitöltő, zömök méreteinél fogva horizontális irányban nyújtja meg a menyasszony alakját, kihangsúlyozva nőies domborulatait, így kiváló kiegészítője lehet az átlagosnál magasabb, karcsú hölgyek öltözékének.

Törékeny alkatú hölgyeknek

Az utóbbi néhány évben egyre divatosabbá kezdenek válni az úgynevezett kézi csokrok. Ez a csokortípus olyan hatást kelt, mintha épp az imént szedtük volna a kertben, vagy a mezőn sétálva. Többnyire 4-5 apró vagy közepes fejű virágfajtából kötik (ennél több fajta használata már túlzó, zavaró lehet). Hangulatánál fogva ez a csokortípus kitűnően hangsúlyozza a tiszta, törékeny nőiséget.

Megtervezett formái mellett a menyasszonyi csokroknak megvannak a maga jellegzetes virágfajtái is, melyek a különböző női minőségeket szimbolizálják. Például:

Rózsa – szerelem

Fehér margaréta – ártatlanság

Fátyolvirág – nyíltszívűség

Orchidea, Kála – szépség

Viola – hűség

A virágok persze nem csak „szimbolikusan” képviselik az egyes női minőségeket, hanem megjelenésüknél, hangulatuknál fogva valóban ki is fejezik, érzékeltetik azokat. A megfelelő virágokból összeállított  esküvői csokor hatásosan hangsúlyozza ki a menyasszony egyéniségét.

Fontos észben tartani, hogy egy igazán szép, a személyiséget híven tükröző csokor megtervezéséhez és összeállításához nem elég email-ben leadni a rendelést. Menjetek el személyesen a virágboltba, beszélgessetek el néhány mondat erejéig a virágkötővel, hogy felmérhesse a testalkatotokat, az igényeiteket. A legjobb, ha magatokkal visztek egy fotót a menyasszonyi ruháról is.


Kövessetek minket Facebook oldalunkon is, legfrissebb esküvői tippjeinkért!

Scroll to top