Férj és feleség – a sikeres házasság titka (1. rész)

Jövendőbeli férjként és feleségként az oltár előtt állva mit kívánhatnánk? Természetesen boldog, örökké tartó házasságot. A jó házasságért a közös élet minden napján tenni kell valamit, és ami legalább ilyen fontos, alapvető hozzávalói egy jó férj és egy jó feleség.

férj és feleség

A most következő két részes sorozatban szakpszichológusoktól származó tanácsokat közvetítünk nektek, mire érdemes odafigyelnetek, hogy mindenkor egymás kedvében járhassatok majd közös életetek során. Nézzük meg elsőként milyen is az a bizonyos „jó férj”.

Kimutatja szeretetét és tiszteletét felesége iránt

Biztosan emlékeztek még bimbózó szerelmetek első hónapjaira, amikor vőlegényetek ezernyi bókkal és romantikus kedvességgel halmozott el benneteket. Nos, ha ez most is így van, nem kell kételkednetek benne, hogy a Nagy Ő-vel készültök összekötni életetek. A jó férj még a 10. vagy 20. házassági évforduló után sem felejt el udvarolni a feleségének. Nem felejti el megdicsérni a haját, a ruháját, szépségét és időről-időre újra randevúzni viszi kedvesét. Romantikára, gyengédségre, csak neki szóló szeretetre a legvagányabb nőnek is szüksége van. Fontos, hogy a férfi tudja ezt.

Nem csinál genderproblémát a házimunkából

Háztartást vezetni, anyának lenni nem könnyű feladat. Ha a napi munka mellett a férfiakra hárulnának mindezek a teendők, alighanem ők is nagy szükségét éreznék egy kedves, segítő társnak. A jó férj tehát nem hagyja a házimunka és a gyereknevelés összes terhét a feleségére, mondván ez a nők feladata, hanem kiveszi a részét. Emellett egy kis kényeztetéssel, forró fürdővel például, masszázzsal, néha egy-egy napra a háztartási feladatok teljes átvállalásával segítheti, hogy kedvese kipihenhesse magát.

Első a család

Akkor is így van ez, ha még nem született meg a baba. Nőként és később anyaként is fontos, hogy tudjuk a férfi mindenkor mellettünk áll, és kiáll a családjáért. A drága nyaralás, a pénz nem pótolhatja a jelenlétét, ezért a jó férj nem a munkára, hanem családjára igyekszik több időt szánni. Egy nem régiben készült felmérés szerint az idős férfiak leggyakrabban azt bánják meg, hogy túl sok időt töltöttek munkával és keveset a családjukkal.

Persze rengeteg dolgot fel lehetne még sorolni, mennyi minden kellhet egy harmonikus házassághoz. Annyi azonban bizonyos, hogy a figyelemmel és odaadással teli jelenlét minden további alapja. A többit fogalmazzátok meg Ti magatok. Mondjátok el bátran egymásnak, mire van szükségetek.


És ezeket olvastad már?

Ölelj át! Hogyan (nem) mutatják ki az érzelmeiket a férfiak?

Miért fontos az esküvő egy férfi életében?


Esküvő? Rengeteg hasznos tippünk van. Kövess bennünket a Facebookon!

Scroll to top