Férj és feleség – a sikeres házasság titka (2. rész)

Hogy mi a jó házasság titka? Igen egyszerű: egy jó férj és egy jó feleség. A bejegyzés múlt heti részében a férfiakat vettük górcső alá. Most nézzük, mit tehetnek a hölgyek a boldog házasságért!

jó feleség

Vannak élethelyzetek, amikor a nőkre a szokásosnál nagyobb teher hárul. Ilyen például a baba megszületését követő sűrű időszak is. A jó feleség azonban ilyenkor sem hanyagolja el a férjét, hiszen tudja, ha a férfi nem is mutatja ki feltétlenül érzéseit, igenis szüksége van a szerelmétől kapott gyengéd gesztusokra. Nincs szükség sokra, elég egy szép beszélgetés, néhány kedves mondat, egy finom érintés, hogy átmenjen az üzenet: Szeretlek, fontos vagy nekem.

Nincs szükség arra, hogy mindig mindenben egyetértsetek. Véleménykülönbségek lehetnek egészen apró és fontosabb kérdésekben is, de egy jó kapcsolatban a felek ezeket fel tudják dolgozni. A jó feleség, épp úgy, mint egy jó férj, ráérez arra, mikor kell inkább ráhagyni a másikra a dolgot.

A jó feleség észreveszi férje pozitív tulajdonságait és cselekedeteit, és nem fukarkodik a dicsérő szavakkal, hiszen tudja, az elismerés arra ösztönözi majd férjét, hogy a lehető legjobbat hozza ki magából, szinte megtáltosodik, és keresni fogja az alkalmat, hogy még inkább kedvére tegyen szíve hölgyének.

Időről időre a legkomolyabb felnőttből is előtörhet a hisztis gyerek. Amikor úgy érezzük, nem figyel ránk eléggé a másik, nem veszi komolyan vágyainkat és igényeinket, talán úgy érezzük, elhanyagol minket. A „fájdalom”, amit ilyenkor tapasztalunk, könnyen éles szavakra kapathat minket. Egy jó feleség vagy egy jó férj azonban tudja, hogy szelíd kéréssel többet ér el, mint követeléssel. Az egymás fejéhez vágott gorombaságokkal épp csak azt nem mondjuk ki, amit valóban szeretnénk. Cserébe viszont felmérhetetlen kárt okozunk vele magunknak és a kapcsolatnak. Az örvényként beszippantó veszekedések helyett ezért a jó feleség abból indul ki inkább, hogy ő maga is szívesebben tesz eleget egy kedves, akár bókkal egybekötött kérésnek, mint egy mogorva felszólításnak, kötelező elvárásnak.

Habár mindig kettőn áll a vásár, néha az is elég a harmónia megőrzéséhez vagy a megromlott kapcsolat helyreállításához, ha csak az egyik fél változtat. A másik fél ekkor, ha igazán szeret bennünket, előbb-utóbb megenyhül, s maga is úgy cselekszik majd, hogy azzal a kedvünkben járjon.


Esküvő? Rengeteg hasznos tippünk van. Kövess bennünket a Facebookon!

Scroll to top