Esküvői csillagszóró – Mutatjuk, mire figyelj! (1. rész)

Az esküvő minden szempontból a ragyogásról szól: fényesre pucolt cipők, csillogó ékszerek, fénylő étkészlet, ragyogó virágok és díszek, és mindenek előtt a tündöklő menyasszony. Ha még ez sem lenne elég ahhoz, hogy kifejezze a nap jelentőségét, érdemes a karácsonyi ünneplésekből ismert csillagszórót is bevonnunk a tervezésbe.

20-Magical-Wedding-Sparkler-Send-Offs-for-Your-Wedding-001

Az esküvői csillagszórók igazán varázslatossá tehetik az esküvő egy adott pontját, ehhez viszont alapos tervezésre és pontos koordinációra van szükség, nem beszélve a szükséges biztonságtechnikai óvintézkedésekről. Mai bejegyzésünkben az esküvői csillagszórókkal kapcsolatos tudnivalókról lesz szó.

Egyeztetés a helyszínnel

Ha esküvői kilépőnket csillagszórók között akarjuk véghezvinni, első dolgunk egyeztetni a helyszínel arról, hogy egyáltalán engedélyezik-e a csillagszórók használatát. A foglalás előtt mindenképpen nézzük meg a helyszín szabályzatát a későbbi félreértések és esetleges problémák elkerülése érdekében (nálunk itt Visegrádon ennek egyik helyszínünkön sincs akadálya).
Ha ez megvan, akkor alaposan járjuk körül a kiválasztott helyszínt, ahol a csillagszórókat használni akarjuk, és bizonyosodjunk meg róla, hogy kellő szabad tér áll rendelkezésükre – ez kulcsfontosságú a kockázatok elkerülése miatt.

Méret, alak és égési idő

A csillagszórókat különböző méretben és alakban lehet kapni. Itt pedig számít a méret. Az égési idő ugyanis a mérettől függ. Ez 25 és 75 cm között mozog, az égési idő pedig 2 és 3 perc körüli. Egyeztessünk a fotósunkkal és videósunkkal arról, hogy mi mutatna a legjobban a felvételeken, és aszerint döntsünk. Általában a vendégeknek kisebb csillagszórót szokás adni, míg mindig akad egy fő csillagszóró a külön fotók kedvéért.

Csak arányosan!

Nem érdemes túl sok csillagszóróra költenünk a pénzünket. Nem szükséges, hogy minden egyes vendég kezébe csillagszórót adjunk. A legjobb, ha a vendég-csillagszóró arányt megpróbáljuk 3 a 4-hez arányra belőni. Mivel a csillagszórós jelenet mindenképpen este zajlik (hiszen ekkor mutat a legjobban), érdemes számolni azzal, hogy nem minden vendég marad eddig, ezért így számoljunk!

Biztonsági óvintézkedések

Ez a legfontosabb, ha csillagszórókkal akarjuk feldobni az esküvőnket. Először is bizonyosodjunk meg, hogy elég szabad helyünk van a csillagszórók meggyújtásához, azután pedig figyelmeztessük a vendégeket, hogy kellő távolságra álljanak egymástól, hiszen senkit sem akarunk veszélybe sodorni egy kis csillogásért. Ezen kívül jelöljünk ki néhány embert, aki mindeközben a gyerekeket tartja szemmel.

(Folytatjuk.)


Kövesd a Visegrádi Esküvőt a Facebookon is! 

Scroll to top