8 tipp az esküvői zene szervezéséhez (2. rész)

Ha az esküvői szertartás sikere a dekoráción és a megfelelő beszédeken múlik, akkor a lagzi sikere a zenén áll. További tippek az esküvői zene szervezéséhez!

maxresdefault

Az esküvő elsősorban a látványról szól. A menyasszonyi ruha, a dekoráció, a koszorúslányok, a helyszínek mind-mind erős emlékképként vésődnek be az emlékezetünkbe, amelyeket később is könnyen idézünk fel. Van azonban egy szempont, ahol minden a hangokon múlik: a lagzi zenéjének kérdése. Íme még négy aspektus, amelyet érdemes észben tartani:

Tiltott számok

Előző bejegyzésünkben hangsúlyoztuk, hogy milyen fontos kikérni a vendégek véleményét. Itt azonban nem csak arról van szó, hogy mindenki kívánságait begyűjtsük, hanem egy fontos ellenőrzésről is: melyek azok a számok, amelyek ilyen-olyan okokból egyeseknél tiltólistán szerepelnek.

Minden írásban!

Ha egy banda vagy énekes biztosítja majd az élőzenét a lagzin, ne felejtsünk el velük egyeztetni a túlóráról, a számok listájáról, a kezdési időpontról és egyéb részletekről. A legfontosabb azonban: mindent adjunk írásba, hogy adott esetben tudjunk hivatkozni a megbeszéltekre!

Hangoljuk össze a számokat az eseményekkel!

A zeneválasztást felfoghatjuk úgy is, hogy mindenek előtt a lehető legnagyobb bulit szeretnénk csapni. Ezzel nincs is semmi baj, hiszen ünnepelni gyűltünk össze. Érdemes azonban egy-egy eseményhez (tortafelvágás, csokordobás, kilépő) szövegében passzoló számot keresni az erősebb hatás kedvéért.

Válogatáslemez ajándékként

Ha a lejátszott számok között sok számotokra személyes dal is szerepel, akkor érdemes lehet ezt egy ajándékötletté alakítani: kedvenc, legszemélyesebb számaitokból készítsetek válogatáslemezt, amelyet ajándékként adtok a vendégeknek. Talán az egyik legjobb ajándékforma a násznépnek.


Kövesd a Visegrádi Esküvőt a Facebookon is!

Scroll to top