8 tipp a táncparkettre (1. rész)

A múlt héten minden az esküvői zenéről szólt. Ideje azonban megosztanunk veletek egy-két belsős tippet ahhoz, hogy a táncparketten is mindenki megőrüljön!

dancefloor

Az esküvői zenék kiválasztása külön tudomány. Ízlésviták, kiszámíthatatlan zenészek, technikai malőrök nehezíthetik meg a dolgunkat. Ha mindezekkel megbirkóztunk, már csak fel kell csalogatnunk az embereket a táncparkettre, és el kell érnünk, hogy lehetőleg jól is szórakozzanak. És ne gondoljuk, hogy ez minden akadály nélküli feladat…

Lassúra gyorsat

Néha a legnagyobb bulit csak egy kis csellel tudjuk összehozni. Ahhoz, hogy a vonakodóbb vendégeinket is táncra perdítsük, érdemes lassú klasszikusokkal kezdeni, és ezekre a közönségkedvenc, „veszélytelen” számokra aztán felcsalogatjuk azokat is, akik más esetben az asztalunknál maradnának. Miután a szám lement, keverjünk be egy gyors, bulizósabb számot: a tánctérről már nehezebb menekülni, ha már felléptek rá!

Belépő és…tánc!

Az esküvői pár közös táncát érdemes a nagy belépőre időzíteni. Egyrészt ezzel sokkal drámaibb hatást érünk el, másrészt garantáltan miénk lesz mindenki figyelme.

Tekerjünk bele!

Sokszor megtöri a lendületet, ha egy-egy hosszú, vagy ismétlődő számot elejétől a végéig vég kell hallgatnunk/táncolnunk. Ne féljünk egyes számokat lekeverni, ha úgy látjuk jónak!

Haladjunk a korral

Egy másik régi, bevált trükk. A számok lejátszásakor kezdjük a klasszikusokkal, majd lassanként térjünk át a mai toplistákra, a legújabb számokat pedig tartalékoljuk a fináléra, amikor már a nagyszülők is kitáncolták magukat: nem biztos, hogy Taylor Swift vagy Drake az ő korosztályuknak szól…


Kövess minket a Facebookon is! – Visegrádi Esküvő

Scroll to top