8 tipp az esküvői zene szervezéséhez (1. rész)

Az esküvői zene megmenthet és romba is dönthet egy lagzit. Íme nyolc tipp, amelyet mindenképp érdemes elolvasnotok, amikor a zenét szervezitek az esküvőre!

Choose-The-Right-Wedding-Music-–-Live-Entertainment-Bands-800x500

Már-már túlságosan kínos retro számok, amelyeken csak a szülők generációja toporog, miközben a fiatalok kínosan feszengenek? Vagy vad techno, amire viszont a nagyid borul ki? Esetleg rétegzenék, mint a rap vagy a metál, amelyre csak 2-3 lelkes rajongó fog tombolni? Néhány tippel készültünk az esküvői zene szervezéséhez

Közvéleménykutatás

A lehetséges eltérések a zenei ízlés terén végtelenek. Mást szeret az unokaöcsénk, a nagynéni vagy a legjobb barátnőnk. És persze vannak számok és előadók, akiket adott esetben mindenki ki nem állhat. Hogy ne fussunk bele a csapdákba, érdemes előre körbekérdeznünk a vendégeinket arról, hogy ki mit szeret. Onnantól a pedig átlagot vonhatunk, és reménykedhetünk, hogy mindenkinek jut valami a kedvenceiből.

Akusztika

Persze az egészet megette a fene, ha a terem akusztikája nem túl jó, ezért érdemes főpróbát tartanunk a dj-vel, csak hogy leteszteljük a helyet, és megbizonyosodjunk arról, hogy minden rendben lesz-e.

Hallgassunk bele!

Függetlenül attól, hogy egy ismerős dj-t vagy bandát hívunk zenélni, a régi szabály továbbra is áll: a puding próbája az evés. Lehet, hogy van egy régóta ismert bandánk, de nem árt meggyőződni arról, hogy nem éppen a mi esküvőnkön akarnak debütálni az új kísérleti albumukkal, és a dj lejátszási listáját sem árt át-átböngészni, mielőtt felkérnénk arra, hogy ő biztosítsa a talpalávalót.

Számoljunk a túlórával!

A bandák és dj-k díjazása általában úgy történik, hogy előre egyeztetünk velük a buli várható időtartamáról. Ilyen esetekben azonban gyakori, hogy elhúzódik a mulatozás, ezért minden esetben egyeztessünk velük arról, hogy tudják-e vállalni azt az 1-2 extra órát, és hogy ezért mennyit számolnak fel nekünk.


Kövess minket a Facebookon is! – Visegrádi Esküvő

Scroll to top