3×3 tipp a fenntartható esküvő szervezéséhez (3. rész)

Szeretnéd, hogy esküvőd a legkisebb ökológiai lábnyomot hagyja maga után? Mutatjuk, mire figyelj!

Waldhochzeit-052

A fenntarthatóság mára nem csupán valami fárasztó akadékoskodás, amivel csak bosszantjuk egymást. Az öko eskvő trendi és szexi, főleg akkor, ha figyeltek azokra a szempontokra, amelyeket bemutatunk nektek! Harmadik rész.

Irány a természet!

A legtöbb energiát azzal tudunk megspórolni, ha okosan választjuk meg az esküvő fő helyszínét. Ha például több helyszín helyett csak egy helyre összpontosítjuk az eseményt, azzal máris sok autózást, tehát széndioxidot spórolunk meg. Ha pedig szabadtéri vagy természet közeli (tanya, farm) helyszínt választunk, szintén sok mindent leegyszerűsítünk (kevesebb világításra van szükség, az étel helyben van, stb.), és ezzel is kíméljük a környezetünket.

Fenntartható gyűrű

Külföldön egyre nagyobb divat alapos kutatómunkát végezni annak érdekében, hogy megtudjuk, etikus forrásból származnak-e az esküvői gyűrűbe szánt ékkövek. Elvégre ki szeretné azzal a tudattal kimondani a boldogító igent, hogy a nap „koronaékszeréhez” vér tapad… Nehéz megmondani, hogy ez az ellenőrizhetőség milyen fázisban van ma itthon, egy viszont biztos: ha a vásárolt gyűrű helyett a nagyi esküvői gyűrűjét vagy valami hasonló családi ereklyét használnánk, akkor ezzel nem csak hagyománytisztelők, de környezettudatosak is leszünk.

Okosan a nászúttal!

Az esküvő nem áll meg a ceremóniával, és ahogy a helyszín kiválasztásakor is előnyt élveztek a környezettudatos választási lehetőségek, úgy a nászútnál is érdemes nem túl távoli helyet választani (a repülőút jobban szennyezi a környezetet, mint a teljes esküvőnk együtt), és a szállásoknál is érdemes utánajárni, hogy kiknek a kezében van, hogy ezzel is a helyieket támogathassuk.


Kövess bennünket a Facebookon is, mert érdemes! ;)

Scroll to top