3×3 tipp a fenntartható esküvő szervezéséhez (2. rész)

Folytatódik az öko-esküvői tippsorozatunk!

eco-wedding-laura

Szeretnétek egy életre szóló élményt nyújtó esküvői partit szervezni, ahol nem kell visszafognotok magatokat, ugyanakkor mindezt a lehető legkevesebb hulladék és pocsékolás nélkül megvalósítani? Kilenc tippel készültünk ahhoz, hogy ez ne tűnjön olyan elérhetetlen célnak.

Helyi és szezonális

Ez a két fogalom a fenntarthatóság kulcsszavai közé tartozik, és elsősorban az élelmiszer kapcsán használatos. A mindennapi életünkön túl az esküvőnkön is sokat tehetünk a környezetünkért, ha olyan összetevőkre építjük a menüt, amelyeket környékbeli termesztők/tenyésztők biztosítanak. Így nem csak a hazai termelőket segítjük, de az alapanyagok szállításával járó széndioxidkibocsátást is vissza tudjuk szorítani. Arról nem is beszélve, hogy ami szezonális és helyi, az mindig friss, tehát finomabb is!

Adományozzunk

Az újrahasznosítás a fenntarthatóság kulcsa, de még jobb, ha mindezt humanitárius személettel kapcsoljuk össze, és amit csak lehet, eladományozunk. Itt gondolhatunk a megmaradt rengeteg ételre vagy az egyszer használt virágok tömegére. Előbbit szeretetszolgálatoknak ajándékozhatjuk, míg a virágoknak biztosan nagyon örülnek bármelyik kórházban, árvaházban vagy idősek otthonában.

Szállíttassuk vendégeinket

Mindenki el tud képzelni egy népes esküvői tömeget. Ugyanúgy mindenki el tudja képzelni azt a rengeteg autót, amelyek az esküvői rendezvényhelyszín előtt parkolnak. Ha hatékonyabbak akarunk lenni, akkor előre összeszervezzük a vendégsereget, hogy lehetőleg minden autót megtöltsenek, ezzel összességében kevesebb jármű szennyezi majd a levegőt az esküvőnk miatt.


Kövesd a Visegrádi Esküvőt a Facebookon is! Mindig lesz egy jó tippünk…

Scroll to top