3×3 tipp a fenntartható esküvő szervezéséhez (1. rész)

Új sorozatunkban ahhoz adunk tanácsokat, hogy esküvőnkkel a lehető legkisebb ökológiai lábnyomot hagyjuk magunk után.

kelseyandrew_wedding_blush475

Mi a közös a nagy tömegrendezvényekben, fesztiválokban és fényűző esküvői partikban? Mindegyik remek buli, és mindegyik rengeteg szemetet termel. Ha fontos számodra a környezetvédelem és az ökológiai egyensúly, akkor néhány tippel szolgálunk ahhoz, hogy életed egyik legfontosabb eseménye után se legyen bűntudatod.

Szelektív hulladékgyűjtés

Ezt talán magyarázni sem kell különösebben. Ma már a legtöbb helyen mindennapossá válik a hulladék szelektív gyűjtése: igaz ez az otthonunkra, a munkahelyünkre vagy a közterekre. A nagyobb rendezvények szervezőit egyre nagyobb nyomás alá helyezik, hogy ügyeljenek erre a szempontra is, azonban amikor mi magunk szervezünk ilyesmit, hajlamosak vagyunk megfeledkezni erről az aspektusról. Éppen ezért egyeztessünk az esküvői helyszíni szervezőkkel arról, hogy biztosan ki lesznek helyezve szelektív hulladékgyűjtők az esemény minden kulcshelyszínén.

Hasznosítsunk újra!

A környezetvédelem egyik sarokköve az újrahasznosítás. Szerencsére az esküvőn is számtalan dolog akad, amely megoldható ezzel a módszerrel anélkül, hogy az esemény pompája szenvedne kárt: az üdvözlőlapokat nyomtassuk újrahasznosított papírra, esküvői ruhát vásárlás helyett béreljünk, és a díszek között is számtalan olyan elem akad, amelyet akár a nagyszülők padlásának kisöprésével vagy egy hosszú bolhapiac-körúttal ne tudnánk beszerezni. Ez utóbbi különösen akkor válik igazán izgalmassá, ha az esküvői tematikát is a „vintage” stílushoz igazítjuk.

Cserepes virágok

Az esküvői virágokról már sokat írtunk: egyértelmű, hogy a dekoráció egyik legfontosabb részét képezik, mégis, szomorú, ahogy a nap végén a legtöbb a kukában landol. Érdemes ehelyett minél több helyen cserepes virággal helyettesíteni a vágott csokrokat. A megmaradt virágokat így ezután hazavihetjük, hogy mindig az esküvőnk napjára emlékeztessenek, de még jobb, ha külön tárgyi ajándék helyett ezeket ajándékozzuk a vendégeinknek.


Kövess minket a Facebookon is! Ne maradj le semmiről! – Visegrádi Esküvő

Scroll to top