10 tanács a megfelelő esküvő torta kiválasztásához (2. rész)

Csokoládé vagy vanília? Gyümölcsös vagy krémes? Rusztikus vagy letisztult? Milyen legyen az esküvői torta?

cake (1)

 

Az esküvői torta számos feladvánnyal szolgál az esküvő szervezőinek, ezért nem árt időben átgondolni, hogy milyen lépéseket kell követnünk életünk egyik legfontosabb desszertjének kiválasztásakor. Íme néhány tanács, hogy könnyebb legyen a dolgotok!

Magunknak válasszunk!

Azon kívül, hogy a torta az esküvő egyik fő dísze, nagyon fontos, hogy íz terén is remekeljen. Amikor kóstolni indulunk, ne fogjuk vissza magunkat, és ne akarjuk a legegyszerűbb ízeket választani, csak azért, mert az átlaggal és a megszokottal nem hibázhatunk: ne felejtsük, hogy a torta, akár minden más az esküvőn, rólunk szól, és a mi ízlésünket kell tükröznie.

A méret a lényeg

A torta méretét a vendégeink száma határozza meg, ezért ezt a két adatot fontos egymás mellett kezelnünk. Egy ötszintes torta jól mutat a filmeken, de egy intim 30 fős esküvőn túlzásnak hat. Válasszunk tortaméretet a végleges vendéglista összeállítása után!

Kóstoljunk!

Ez a legjobb rész – tortakóstolás! Ha egy korábbi tanácsunknak megfelelően inspirálódtatok a torta külseje terén, ideje energiát fektetni a megfelelő íz kiválasztásába. Válasszunk stílusunknak megfelelő tortát, olyat, amely mindkettőnk ízlését tükrözi, és kóstoljunk meg mindent, még a legegyszerűbbnek tűnő csokitortát is: ne bízzunk semmit a véletlenekre!

Időjárás

Ha az idei nyárihoz hasonló kánikulában, szabadtéri esküvőt tartunk, óvakodjunk az olvadásra hajlamos tejszínhaboktól és vajkrémektől, és kérjük ki a cukrász tanácsát arról, hogy az általunk választott tortát hogy lehetne a leginkább hőállóvá alakítani!

Együnk is belőle!

Ez nem vicc. A párok gyakran pórul járnak, és a sok teendő mellett nem jut nekik a tortából. Kérjük mega cateringeseket, hogy tegyenek félre belőle nekünk, és ha esetleg a lagzi folyamán nem is jutnánk hozzá, késő este vagy másnap reggel máris közösen bűnözhetünk újdonsült párunkkal!


Kövesd a Visegrádi Esküvőt a Facebookon is!

Scroll to top