3×3 tipp esküvői cipő választásához (1. rész)

Kényelmes vagy extravagáns? Elegáns vagy polgárpukkasztó? Mutatjuk, mire figyeljetek esküvői cipő választáskor!

767px_Spotlight_WVW (1)

A nő legjobb barátja a cipője, és ez akkor is igaz, amikor épp a menyasszonyi szerepet ölti magára. Mind tudjuk, hogy egy jó cipőválasztás teljesen más dimenziókba röpíti a szettünket, így nem árt alaposan körüljárni, hogy miben készülünk betipegni a nagy napunkra!

Ruhahossz

Esküvői cipő választásakor az első dolog, amit figyelembe kell vennünk, az az esküvői ruha hossza. Innen nézve érdemes először cipőt választanunk, hogy a ruha hosszát ahhoz igazíttathassuk. Bizonyosodjunk meg róla, hogy kényelmesen és biztosan tudunk sétálni benne, anélkül, hogy rálépnénk a szegélyre. Ugyanúgy figyeljünk a cipőn található díszekre és gyöngyökre, amelyek beleakadhatnak, és felsérthetik a ruhát.

Csak vagányan

Még a legmerészebbek számára is vakmerő választás lenne a fehér esküvői ruhát valami színes, mintás anyagúra cserélni. Ha tehát megmaradunk a hagyományos fehér öltözéknél, de mégis valami vagányságot akarunk csempészni a szettünkbe, akkor érdemes elgondolkodnunk azon, hogy az esküvői cipő legyen a színek és minták terepe. Ezzel tulajdonképpen a személyiségünket villantjuk elő, hiszen a szín mindig egy nagyon személyes dolog, és hát valljuk be: mennyire cool egy teljesen fehér esküvői ruha egy vérvörös, türkizkék vagy akár mustársárga cipővel?

Csak óvatosan a tűsarkakkal!

A tűsarkaknak is megvan a maguk helye: egy péntek esti buliban, egy felvágós gálavacsorán, de az esküvő más tészta. Ne feledjük, hogy akár 12 órán keresztül viselnünk kell a választott cipőnket, és ennek nagy részét állva vagy táncolva kell átvészelnünk. Meg kell tartanunk az egyensúlyunkat olyan kulcspillanatokban, mint a pohárköszöntő, az eskütétel vagy a templomi ceremónia. Ezen kívül nem szerencsés az sem, ha merész cipőválasztásunkkal párunk fölé tornyosulunk…


Kövess minket Facebook-oldalunkon is! – Visegrádi Esküvő

Scroll to top