10 dolog, amivel lefoglalhatjuk a gyerekeket az esküvőn (1. rész)

Egy közel sem elhanyagolható kérdés az esküvők világában, melynek most két részes cikksorozatunkkal utánajárunk egy kicsit!

t30_kids-in-weddings-carley-k (1)

Gyerekek az esküvőn. Ellentmondásos téma. Ha csak beütjük ezt a kifejezést egy keresőbe, máris számtalan olyan cikket találunk, amely óva int minket attól, hogy egyáltalán hívjunk gyerekeket az esküvőre. Ez persze nagy ostobaság, nem csak azért, mert a gyerekek kihagyásával számos gyerekes vendégünket szervezésbeli nehézségek elé állítjuk, hanem azért is, mert a gyerekek kizárásával olyan élménytől fosztjuk meg őket, amely később nekik is inspirációt adhat a házassághoz. A gyerekeket azonban le kell foglalni, hogy ne őrjítsük meg egymást kölcsönösen. Ehhez szedtünk össze Nektek néhány tanácsot.

1. Kültéri játékok

A szabadtéri esküvőt szervezők abban a helyzeti előnyben vannak, mert a régimódi szabadtéri játékok mind nyitva állnak előttük: focimeccs, fogócska, de egy jó sárkányeregetés is biztos siker.

2. Játéksarok esős napokra

Ha a szabadtéri lehetőségek nem állnak rendelkezésünkre, érdemes odabenn felállítani egy játékasztalt társasjátékokkal, kártyával, puzzle-lel és legóval. Itt a kicsivel idősebb gyerekek is biztosan találnak kedvükre való játékot.

3. Kézműves foglalkozás

Alkotni mindenki szeret, és ebben a gyerekeket nem múlja felül senki. Ezért egy olyan programlehetőség, ahol szakember vagy felnőtt felügyelete alatt készíthetnek valamit, garantált siker lehet. Tortadíszítés, üdvözlőlap-rajzolás vagy egyszerű gyurmázás biztosan órákra le tudja kötni a gyerekeket.

4. Gyerekasztal

Ha több gyerek lesz az esküvőn, érdemes egy külön gyerekasztalt kinevezni nekik, ahol saját gyerekmenüt ehetnek, külön játékokat játszhatnak és ismerkedhetnek. A lényeg, hogy mindig legyen a közelükben valaki, aki ügyel rájuk!

5. Filmszoba

Ez kissé elkeseredett megoldás, de van, amikor semmi nem segít. Ha a helyszín lehetővé teszi, nevezzünk ki egy „mozit”, ahol a fáradt vagy nyűgös gyerekek elvonulhatnak megnézni egy filmet vagy mesét. Mivel ez elvonja őket az esküvőtől, érdemes cserébe valamilyen esküvői tematikájú mesét vagy vígjátékot vetíteni nekik.


Kövess bennünket a Facebookon is, hogy ne maradj le semmiről! – Visegrádi Esküvő

Scroll to top