18 dolog, amit semmiképpen ne tegyünk egy esküvőn! (2. rész)

Folytatjuk a „mi az, amit inkább mégsem érdemes erőltetni az esküvőn”-rovatunkat. :)

wedding-guest-trip-213643

Egy esküvőt a legközelebbi barátainkkal, családtagjainkkal, szeretteinkkel élünk át.
Minden a meghittségről és a közvetlenségről szól, ahol kötöttségek nélkül szórakozhatunk. Hát, nem egészen… Ahogy minden rendezvény esetében, úgy az esküvőknél is fontos szabályokat kell betartanunk ahhoz, hogy az esemény zökkenőmentes legyen. Vagy ha nem is ennyire szigorú a rendszer, az biztos, hogy az esküvő sikere érdekében néhány dolgot semmiképpen sem szabad elkövetnünk. Ezekből mutatunk néhányat.

7.Félreöltözködés:

Semmiképpen se menjünk túl hétköznapi ruhában, ha az esküvő stílusa megköveteli a koktélruhát.
De ennek az ellenkezője is hiba: ne vegyünk koktélruhát, ha az esküvő tematikája sokkal megengedőbb az öltözködés szempontjából.

8. Nem aláírni a vendégkönyvet, vagy valami obszcén szöveggel elütni a dolgot:

Ne feledjük, hogy a vendégkönyv az esküvői pár egyik legszebb emléke lesz a nagy napról, álljunk mi is így ehhez, amikor azon töprengünk, hogy mit írunk abba a bizonyos könyvbe.

9. Lefoglalni az esküvői fotóst azzal, hogy magunkról és a családunkról/barátainkról készíttetünk fotókat:

Ezzel megint megszegjük az esküvő aranyszabályát: ez a nap nem rólunk szól!

10. Nem megfelelően viselkedni, különösen gyerekek jelenlétében:

Ne feledjük, hogy az esküvőn nem csak a haveri társasággal verődünk össze, mintha csak egy péntek esti buliban lennénk: A vendégek között idősek és gyerekek is vannak, és viselkedésünkkel hozzájuk is kell igazodnunk!

11. Nem a megfelelő helyen dohányozni:

Az esküvői mulatság elszabadulhat, és nincs is azzal semmi baj, ha mindenki jól érzi magát, de ez nem jelenti azt, hogy megfeledkezhetünk magunkról, és ott füstölhetünk ahol akarunk!

12. Késni/túl korán érkezni:

Ez a többi tanácshoz képest meglehetősen jól ismert szempont, mégis, ne feledjük, hogy az esküvő rengeteg szervezést igényel, ezért nagy tiszteletlenségnek hat, ha későn érkezünk, míg ha túl korán, akkor azt az érzést keltjük, mintha velünk kellene foglalkozni, miközben az esküvői párnak épp jobb dolga is akad…


Kövess bennünket folyamatosan a Facebookon is! – Visegrádi Esküvő 

Scroll to top