8 dolog, amit semmiképpen ne tegyünk egy esküvőn! (1. rész)

Az esküvő többnyire nem a tabukról szól. Mi azért mégiscsak felgöngyölítenénk néhányat…

 Bag-at-You-Fashion-blog-wedding-blooopers

Esküvői tematika, dekoráció, torta… a blogon igyekszünk az esküvőszervezéssel kapcsolatos legfontosabb tanácsokat megosztani veletek. Néha azonban érdemes megállni, és röviden számba venni a legfontosabb tudnivalókat azzal kapcsolatban, hogy mik azok a dolgok, amik semmiképpen sem férnek bele az esküvői etikettbe. Erről szól a következő három bejegyzésünk.

1. Fehér szín viselete:

Erről köztudott, hogy nem illik, hiszen ez a szín a menyasszonyé, azonban ezt kiegészítő általános szabály, hogy nem is illik túlöltözni a menyasszonyt. Ne feledjük: ez az ő napja, nem a miénk.

2. Leinni magunkat és drámát rendezni:

Senki sem akar az esemény szégyene lenni, ezért óvatosan az italokkal és más tudatmódosító szerekkel! Mulatnunk kell, ezt el is várják tőlünk, de senki sem szeretné, ha hangosan óbégatva nyilvánítanánk ki a szeretetünket, vagy még rosszabb: az ellenérzéseinket bizonyos vendégek iránt.

3. Az esküvői mulatságot arra használni, hogy kikezdjünk valakivel a vendégseregből:

Sokan esnek ebbe a hibába, miközben elfelejtik, hogy ebben a társaságban sokan ismerik egymást, és senki sem szeretné, hogy később a visszaemlékezések X és Y kavarásáról szóljanak, és ne az ünnepelt párról.

4. Nem tisztelni kellően az eseményt és a helyszínt:

…és rongálással vagy szemeteléssel okozni károkat. Ez talán nem is igényel kommentárt. Fékezzük magunkat!

5. A telefonunkon lógni a ceremónia alatt, vagy az eskütételek alatt, vagy egyáltalán:

Bármikor, amikor valaki éppen beszédet mond, vagy a figyelem középpontjában van. Nem vagytok már tinik, nem kell a telefonon lógni. És a legfontosabb: néma üzemmód be!

6. Nem jelezni előre, ha a plusz egy fő végül mégsem kísér el minket az esküvőre:

Nemcsak mi fogunk feszengeni egy üres teríték mellett, hanem az esküvő szervezőit is kínos helyzetbe hozzuk, mert az üres helyre, akár mást is megívhattak volna. Ha az esküvő szervezése sok előrelátást és tervezést igényel, vendégként is legyünk olyan előzékenyek, hogy értesítjük a szervezőket a változásokról!


Kövess bennünket a Facebookon is, hogy ne maradj le semmiről! –
Visegrádi Esküvő

Fotó forrása: bagatyou.com

Scroll to top