10 tanács a megfelelő esküvő torta kiválasztásához (1. rész)

Az esküvői menü sztárja az esküvői torta. Attól a pillanattól, amikor begurítják, és a menyasszony és vőlegény egymás kezét fogva felszeli, egészen addig, amíg mindenkinek jut belőle egy szelet, mindenki átérzi az esküvői közös étkezés rituáléját.

JYMJYSSVFI2IHLKSAKUSXZKWOE

Az édesszájú nagyszülőktől a torta látványától megvadult gyerekseregig mindenkinek kedves perce ez. Ahogy a blog olvasói azonban már jól tudják, az esküvő torta kiválasztása sem mentes azoktól a buktatóktól, amelyek a többi szervezési elemre is érvényesek. Íme tíz tanács a hibák elkerüléséhez.

1. Melyik torta nem lehet semmiképpen?

A torta kiválasztásának úgy láthatunk neki legegyszerűbben, ha azzal kezdjük, hogy melyek azok a tortatípusok, amelyek semmiképpen sem játszanak. Nem szeretjük a gyümölcstortákat? Akkor húzzuk ki azokat a listáról! Komoly allergiáink vannak? Vegyük számításba az allergéneket! (Extra tanács azoknak, akik nem szeretnék, hogy a vacsora balesetbe torkolljon: kérdezzük ki a vendégseregünket az allergiáikról, hogy aszerint tervezhessünk!

2. Adjunk időt magunknak!

Ne hagyjuk a tortaválasztást az utolsó feladatok közé! Az egész tortakóstolás egy káosszá válik, ha az utolsó percekben kell nyélbe ütnünk. A legjobb, ha 6-8 hónappal előre kiválasztjuk, hogy mit szeretnénk az asztalon látni.

3.Gyűjtsünk inspirációt!

Sokan azzal követnek el hibát, hogy az esküvői tortát elsősorban annak külseje, és nem íze alapján választják. Ennek ellenére nem tagadható, hogy az esküvői torta az a dekoráció egyik ráadás eleme, külsejét ezért érdemes az összdekorációhoz igazítani, amennyire csak lehet. Inspirálódni pedig érdemes az Instagram és Pinterest témái között.

4. Vegyük figyelembe a szavatosságot!

Mivel tortánk hosszú ideig ki lesz állítva, nem akarhatjuk, hogy túl legyen a legjobb állapotán, mielőtt arra kerülne a sor, hogy felszeleteljük a vendégeinknek. A legfontosabb, hogy semmi sem olvadhat el vagy le róla. A bevonóval rendelkező torták általában jobban bírják a strapát, ezt érdemes szem előtt tartani.

5. Több ízben

A legtöbb cukrász nem számol fel extra díjat azért, ha tortánkat különböző cikkelyekre osztva, különböző ízekben szeretnénk kérni. Így hát miért is ne akarnánk egy torta helyett akár hármat? Ez segít a különböző igények kielégítésében, illetve abban is, ha párunkkal nem tudunk dűlőre jutni az eltérő ízlelőbimbóink miatt.


Kövesd a Visegrádi Esküvőt a Facebookon is! 

Scroll to top