10 tipp a tökéletes szabadtéri esküvőhöz (2. rész)

Számos esküvői helyszín csak akkor használható ki igazán, ha nem négy fal közül, hanem odakint, a szabadban éljük át. Egy vízparti, egy erdőszéli, egy kerti esküvő olyan varázslatos hangulatot kölcsönözhet az eseménynek, amely semmilyen dekorációval nem helyettesíthető. A szabadtéri esküvő azonban számos nehézséget von maga után, amelyek leküzdésére újabb öt tanáccsal jelentkezünk.

2

1. Mindenki hall engem?

Amikor tó-, folyó-, esetleg tengerparti esküvőnkről álmodozunk, valószínűleg nem képzeljük mellé a folyó zúgását, a hullámok dübörgését, vagy a parti szél süvítését. Arról nem is beszélve, hogy a víz látványára a vendégségben található gyerekek rögvest megőrülnek, és hangos zsibongásba kezdenek. Az akusztikai problémák elhárítása érdekében még időben gondoskodjunk a kellő elektronikus hangosításról. Ha gondoljuk, vonjuk be a szervezésbe a DJ-t, ő biztosan segít majd nekünk.

2. Dekoráció

A szabadtéri esküvő nagy előnye, hogy a természet gondoskodik helyettünk a díszítés nagy részéről. Ennek ellenére nekünk is akad dolgunk bőven: mindenképpen látogassuk meg a helyszínt egy héttel az esküvő előtt, és bizonyosodjunk meg afelől, hogy a fű le lesz nyírva, a virágok virágozni fognak, és a növények is karban lesznek tartva. Ha hideg időszakban, pl. ősszel tartjuk az esküvőt, érdemes a szabadon növő virágok hiányát cserepes virágokkal pótolni. Ötletes díszekként használhatunk lugasrácsokat, fáklyákat és lampionokat is.

3. Ízletes menü a szabadban is

Bizonyosodjunk meg róla, hogy a cateringet intéző személyzet gyakorlott a szabadtéri étkeztetésben is. Fontos ugyanis, hogy olyan ételeket szolgáljunk fel, amelyek bírják a kinti hőséget: kerüljük tehát a majonézes salátákat, a hidegtálakat és azokat az ételeket, amelyeket hidegen kell tálalni.

4. Napocska

Esküvői ceremóniánkat érdemes azokra az órákra időzíteni, amikor a nap lemenőben van, és aranyba öltözteti a nagy pillanatot. Ha napközben tartjuk az eseményt, érdemes úgy elrendeznünk a helyszínt, hogy a nap vendégeink hátára, és ne a szemükbe süssön.

5. Engedélyek

Ha parkokhoz és tópartokhoz hasonló köztereken tarjuk az esküvőnket, semmiképpen se felejtsünk el engedélyt kérni az illetékes hatóságoktól. Továbbá érdeklődjünk utána a szemételtakarítás, a fotózás és a fáklyagyújtás vonatkozó szabályainak!


Kövesd a Visegrádi Esküvőt a Facebookon is! 

Scroll to top