5 tipp a tökéletes esküvői helyszín kiválasztásához

Az esküvőszervezés számtalan elemből áll össze. Ott van a dekoráció, a program, az étkeztetés, a meghívottak listája, vagy éppen az esküvői tematika. Mindez azonban mind egy dolgon áll vagy bukik: megfelelő-e a helyszínünk vagy sem.

destinations

A rossz helyszín egy jól szervezett esküvőt is elronthat, illetve egy rosszul szervezettet is megmenthet. Íme 5 szempont, amit érdemes fejben tartanunk a választáskor.

1. Ismerd a saját stílusodat!

Szabadtéri vagy beltéri? Őszi vagy nyári? Vintage vagy modern? Luxus vagy kézműves stílus? Az esküvői tematika és kiválasztása a legfontosabb lépés a szervezésben, mert ez szabja meg, hogy milyen helyszínt választunk. Bizonyos helyszínek meghatározott évszakban ragyognak igazán, ahogy bizonyos stílusok és helyszínek ütik egymást.

2. Tudd, mekkora létszámú a násznép!

Tervezhetünk bármilyen részletekbe menően, és stílus szempontjából lehetünk a legjobbak, ha a helyszín befogadóképességét nem vesszük figyelembe, könnyen felsülhetünk. Néha amiatt kell lemondanunk egy álomhelyszínről, mert a fél rokonság nem fér be oda, és fordítva: néha érdemes elgondolkodnunk, hogy egy helyszínért érdemes kihúznunk, a húsz éve nem látott egykori osztálytársunkat és párját a listáról.

3. Ismerd a helyszín adottságait!

Ez közvetlenül az előző pontból következik. A befogadóképesség ugyanis természetesen nem az egyetlen szempont, amelyet figyelembe kell vennünk. Legtöbb esetben számolnunk kell azzal, hogy a lagzi helyszínén lehetőség van-e éjszakai megszállásra, illetve azt is érdemes szem előtt tartani, hogy a helyszín biztosítja-e a cateringet, vagy külön kell-e odavinnünk. Ugyanez vonatkozik a zenére is: ha a helyszín tudja biztosítani a zenét, akkor nem nekünk kell odatelepíteni a technikát.

4. A ceremóniával és a lagzival is számoljunk!

Ez ugyan magától értetődőnek tűnik, érdemes hangsúlyozni, hogy az esküvő két helyszínből áll: az esküvői ceremónia helyszínéből, ahol a párt hivatalosan összeadják (ez templomi esküvőknél a templom), és az utána következő lagzi helyszínéből. Ne felejtsük el alaposan átgondolni, hogy hogyan jutunk át az egyikből a másikba, különben nem várt bonyodalmakkal fogunk szembesülni!

5. Foglaljunk, amint csak lehet!

És persze a legfontosabb: mindezt a lehető leggyorsabban, jó esetben 8-10 hónappal előre érdemes fixálni, nem csak azért, mert elhappolhatják előlünk a helyszínt az adott időpontban, hanem azért is, mert a helyszín kiválasztása és foglalása nélkül minden más szervezés egy helyben toporog majd.


Kövesd csapatunk bejegyzéseit, tanácsait a Facebookon is! – Visegrádi Esküvő

Scroll to top