18 dolog, amit semmiképpen ne tegyünk egy esküvőn! (3. rész)

Íme. A harmadik csokor. Ezt a 6 dolgot se ajánljuk senkinek, ha nem akarja rövidre zárni az adott esküvőt.

Phones-at-Wedding (1)

Szabályok mindenhol vannak. Ismerjük őket a munkahelyünkről, az iskolából vagy az adózásból, de még az olyan könnyed, szabadidős tevékenységeinket is átitatják, mint a sport, a közösségi rendezvények, vagy… igen, kitaláltátok, az esküvő. A szabályok itt persze egyértelműbbek, mégis akad néhány hajmeresztő dolog, amit semmiképpen se csináljunk egy ilyen rendkívüli eseményen.

13. Hangosan beszélni a házasság értelmetlenségéről/elavultságáról:

Ezt talán magyaráznunk sem kell. Ha megvan ugyan a magunk véleménye a házasság szerepéről a világban, és ha az történetesen negatív, ne barátunk/rokonunk legszebb napján tegyük, főleg nem úgy, hogy közben a drága esküvői tortát habzsoljuk. Mindenki csak képmutató, megkeseredett szinglinek fog tartani bennünket.

14. Rákiabálni az esküvői párra, hogy álljanak meg a kedvünkért egy fotóra:

Vagy bármire. Először is van esküvői fotós, aki elvégzi ezt helyettünk, másrészt megsértünk egy újabb esküvői aranyszabályt: soha ne ugráltassuk az esküvői párt!

15. Ne hozzuk el vendégként a menyasszony vagy a vőlegény exét:

Na, ezt tényleg ne!

16. Odaülni az esküvői pár mellé, mert nem tetszik nekünk a kijelölt asztaltársaságunk:

Ha vendéglátóink olvassák esküvői blogunkat, akkor biztosan alaposan átgondolják az ültetési rendet, de ha már úgy alakult, ahogy, ne változtassunk rajta önkényesen. Próbáljunk inkább új barátokra szert tenni!

17. Részegen spontán pohárköszöntőt mondai:

Vagy akár józanul. Ez egyszerre két szabály: ne rúgjunk be túlságosan, és ne mondjunk pohárköszöntőket, ha nem vagyunk benne a programban. A kettő együtt: garantált katasztrófa.

18. Hangosan kifejezni a menü iránti nemtetszésünket:

Nem illik. Ma már a legtöbb helyen figyelnek arra, hogy legyen vegetáriánus opció, és mindig akadnak glutén- és laktózmentes falatok is, de senki nem kíváncsi arra, ha a paleo étrendünk vagy léböjtkúránk megszegése miatt nyenyergünk.


Kövess bennünket a Facebookon is! – Visegrádi Esküvő

Scroll to top