10 dolog, amivel lefoglalhatjuk a gyerekeket az esküvőn (2. rész)

Esküvő és lagzi gyerekekkel, vagy gyerekek nélkül? Mi mindenképpen az előbbire szavazunk, ám fontos, hogy tudatosak legyetek!

kids-wedding-intro

Az esküvő a felnőtté válás egyik nagy eseménye. Két ember örök hűséget esküszik egymásnak, és felkészülnek a közös életre. Ennek a közös életnek része a közös gyermekvállalás, amelynek ideje hagyományosan az esküvő után jön el. A gyerekek azonban már magán az esküvőn is ott vannak a rokonok és közeli barátok gyermekei formájában, és az esküvőszervezők tudják, hogy nem kis feladat ezt a gyereksereget lefoglalni. A helyzet megkönnyítése érdekében néhány tanácsot gyűjtöttünk össze.

1.Hivatásos animátor 

Ha a gyermeksereg kellően nagy, akkor a szervezők elgondolkodhatnak azon, hogy a gyerekek lefoglalása és szórakoztatása érdekében szakembert szegődtessenek az eseményre. Itt számtalan lehetőség adódik: bohóc, bűvész, akrobata, de adott esetben valamelyik ismerősünket is felkérhetjük, hogy meséléssel vagy zenével szórakoztassa a kicsiket.

2. Pinata

A mexikói gyerekzsúrokból ismerős pinata minden gyerekközpontú rendezvény fénypontja lehet. A nálunk is számos helyen kapható, ajándékokkal megtöltött papírkellék püffölése biztosan kifárasztja majd a gyerkőcöket.

3.Fotófülke

Az esküvő egyik fontos eleme a fotózás, és ebből a gyerekeknek sem kell kimaradniuk, sőt! A fotózás egy kis rásegítéssel akár a gyerekek szórakoztatásának eszköze is lehet. Járjunk utána a bérelhető fotófülkéknek, de ha nem akarunk túl sokat költeni, egy kis barkácsolással, és egy kinevezett házi fotóssal akár mi magunk is létrehozhatjuk a szülők nyugalmát biztosító szórakozási lehetőséget.

4. Ajándékos batyuk

A pinatához hasonló megoldás, ha a gyerekasztalra személyre szóló kis ajándékbatyukat rejtünk el a kicsik meglepetésére. A karácsonyból már megtanultuk, hogy kevés dolog köti le úgy a lurkókat, mint az ajándékok kicsomagolása és megismerése.

5. Bébiszitter

Ha nagyon picikről van szó, illetve ha minden kötél szakad, béreljünk fel bébiszittert, aki mindvégig foglalkozik és szemmel tartja a kicsiket a kritikus időpontokban. Érdemes ezt a választás kombinálni a szabadtéri játékokkal vagy a játéksarokkal a teljes nyugalom érdekében.


Kövess bennünket a Facebook-oldalunkon is! – Visegrádi Esküvő

Scroll to top