10 tanács ahhoz, hogy a kutyánk is az esküvő részese lehessen (1. rész)

Ha a gyerekek problémásak tudnak lenni az esküvőn, akkor mit szóljunk akkor, amikor egyesek a kutyájukat is résztvevőként kezelik az esküvőn? Elvi kifogásunk természetesen nincs az ellen, hogy négylábú barátaink is ott legyenek a nagy napon, azt viszont érdemes tudni, hogy számos tényezőt kell észben tartani, ha azt akarjuk, hogy ennek ne legyen rossz vége.

dogs-at-weddings-wharfedale-grange

1. Gondolkodjunk reálisan

A kutyus számos szerepkörben tetszeleghet: akár kísérhet ő az oltárhoz, vagy a saját gyűrűhordozónkká is kinevezhetjük. Ez azonban nagy feladat számára: új környezetben, nagy tömeg jelenlétében kell helyt állnia, és ha nem ilyen természetű, akkor ne is kényszerítsük arra, ami nem testhez álló feladat számára.

2. Jelöljük ki a feladatát!

Az előző pontban utaltunk arra, hogy hányféle szerepet vállalhat a kis blöki (állhat az oldalunkon, hordozhatja kis párnán a gyűrűket), ügyeljünk azonban arra is, hogy ezen a feladaton túl ne kényszerítsük semmi másra, mert eléggé kifáradhat a hosszú nap során.

3. Érdeklődjünk utána a helyszínnél!

Az, hogy egy helyszín, kutyabarát-e vagy sem, nem magától értetődő. Kérdezzünk utána tehát, nehogy kellemetlen meglepetés érjen az utolsó pillanatban!

4. Tudassuk a vendégekkel!

Ahogy a helyszínnek, úgy a vendégeinknek is tisztában kell lennie a tervünkkel. Sok minden érheti meglepetésként a vendégseregünket, de egy kutya jelenléte nem tartozik közéjük. Vannak, akik allergiásak a kutyaszőrre, mások egyszerűen csak félnek tőlük, ezért informálással érdemes megelőzni a bajt!

5. Jelöljünk ki egy ügyelőt!

Ahogy a gyerekek esetében praktikusnak számított egy vigyázó kijelölése, úgy szőrös barátunkra is vigyáznia kell majd valakinek, nekünk ugyanis nem lesz arra időnk, hogy végig vele foglalkozzunk. Kérjünk meg egy közeli családtagot vagy megbízható barátot, aki a nap során vigyáz arra, hogy a nap egyik sztárvendége semmiben sem szenvedjen hiányt és mindenekelőtt betartsa az esküvői etikettet!


Kövess bennünket a Facebookon is, hogy ne maradj le semmiről! – Visegrádi Esküvő

Scroll to top