Szabadtéri ceremónia helyszínek Visegrádon – A Salamon-torony

A Salamon-torony igazi legenda, mindenki jól ismeri, még akkor is, ha nem járt esetleg mindezidáig Visegrádon. Tetőteraszáról pedig valószínűleg a világ legszebb dunai panorámája látható…


A viszontagságos sorsú épület kora-középkori elődje még néhány száz méterrel távolabb, a mai Sibrik-dombon állt, azonban a történelem szele elsodorta, s IV. Béla királ, aki a tatárjárás után lényegében újjászervezte hazánk életét, kettős várrendszert alakított ki Visegrádon, melynek alsóvára lett a ma ismert, hatalmas Salamon-torony.

A tavaszi-nyári időszakban nagyon népszerű ceremónia helyszín eső, vagy hideg idő esetére egyébként beltéri lehetőséget is kínál földszinti termével, mely hatalmas nyári melegben remek lehetőség a hihetetlenül vastag falaknak köszönhető állandó hűs idő okán. A torony igazi vonzereje azonban tetőteraszában rejlik, ha esküvőről van szó. Az akár 150 fő befogadására is alkalmas, hatalma teraszról olyan látvány tárul a Dunakanyarra, a Börzsönyre, az alant húzódó szépséges Visegrádra, s fent a Pilisre, hogy aki egyetlen egyszer is megpillanthatja a környező világot odafentről, életében legalább egyszer még egészen biztosan vissza akar majd térni.

Salamon-torony

Scroll to top