Salamon-torony

salamon-fokep

A Salamon-toronynak kalandos története van, s ráadásul ez a 13. századi magyar építészet egyik legkülönlegesebb alkotása. A torony jelentősen megrongálódott a török dúlás idején, s még 1685 után, a törökök kivonulását követően is sokáig állt kihasználatlanul.

Köveit lassan széthordták, s a környező részeken építkezésekhez használták fel. Aki ma Visegrádon megpihen egy szőlőterasz hűvösében, lehet, hogy éppen egy 1476-ban, Mátyás és Beatrix esküvőjének évében faragott kövön ülve iszik egy pohár finom bort.

A torony ma is ismert formáját 1959 és 1964 között nyerte el, Szanyi József és Sedlmayr János tervei alapján. Regényes históriája ezzel nyugvópontra került, s ma már kiválóan alkalmas arra, hogy romantikus esküvő helyszín legyen azon párok számára, akik kíváncsiak a történetére.

A Salamon-torony földszinti termével és a Dunakanyarra néző tetőteraszával vár Benneteket. A Renaissance Étteremtől 300 méterre, a Sirály Étteremtől 1,2 km-re található. Ha pedig egy lovagi tornát is szívesen megnéznétek, a program a torony mellett elhelyezkedő lovagi torna pályán kerül megrendezésre.

Befogadóképesség: 120 fő beltéren, 150 fő kültéren
Ár: 85.000.- Ft (1 óra)


Scroll to top