Szabadtéri ceremónia helyszínek Visegrádon – A Királyi Palota

A Királyi Palota ugyan rekonstrukció, azonban mind felépítésében, mind hangulatában olyan módon sikerült hitelessé alakítaniuk a régészeknek, a történészeknek és az építészeknek, hogy az ember tényleg úgy érzi magát falai között, mintha visszaröppent volna a középkor legvirágzóbb szakaszába.


A felvilágosodás ókor-kultuszának szinte természetese velejárója volt, hogy a középkort lenézték, s ekkoriban terjedt el a máig sajnos igen népszerű jelző, mellyel a középkort illetni szokás, nevezetesen a „sötét”. Nos, ha valaki akár egyetlen alkalommal is megfordult már a visegrádi Királyi Palotában, egész biztosan nem érzett semmiféle sötétségre, vagy primitivitásra utaló jelet. Pedig a palota hű mása Mátyás egykori, a várhegy lábánál elterülő rezidenciájának, melynek csodájára járt egész Európa annak idején.

Ez az a hely városunksban, mely talán a legtöbb szabadtéri esküvői ceremónia számára szolgál helyszínül, hiszen fényes udvara, a híres Herkules-kúttal, loggiája, gyönyörű díszkertje mind-mind a fényes, udvarhölgyek kacajától hangos reneszánsz világot idézi. Ha a Királyi Palotát választjátok, garantált, hogy soha nem felejtitek el életetek Nagy Napjának legfontosabb momentumait.

Királyi Palota Visegrád

Scroll to top