Királyi Palota Visegrád

palota-fokep

A Királyi Palota története 1323-ig, Károly Róbert királyunk uralkodásáig nyúlik vissza. Ekkor kezdték meg az építkezést, azonban teljes pompáját csak később, a 15. században érte el a Palota. Visegrád ugyanis egy menyegzőnek köszönheti, hogy az új itáliai stílus, a renaissance jegyében kivirágzott. Nevezetesen 1476-ban, Hunyadi Mátyás és Aragóniai Beatrix házasságkötésének tiszteletére kezdték meg az átalakításokat, hogy az itáliai származású Beatrix ne érezze magát idegenül Magyarországon, s Visegrád otthonos fészke lehessen. Bartolomeo de Maraschi pedig, aki 1475-ben a pápai énekkar vezetője is volt, egy levelében “földi paradicsomnak” nevezte Visegrádot.

Aragóniai Beatrixnek köszönhetjük, hogy ebben az időben oly sok itáliai mester látogatott Magyarországra. A Királyi Palota egyik ékessége, a Herkules-kút például Giovanni Dalmata remeke. Díszítése sokat mondó, hiszen Mátyás címerein kívül megjelenik rajta a gyermek Herkules is, nagy királyunk törvénytelen fiát, Corvin Jánost szimbolizálva. A visegrádi Királyi Palota évszázadok óta hirdeti, hogy micsoda ereje lehet két ember örök időkre szóló szövetségének.
Belső udvarával és benne a Herkules kúttal ez a Dunakanyar egyik leggyönyörűbb helyszíne polgári szertartás megrendezésére. Számtalan lehetőség kínálkozik esküvői fotó készítéséhez, hiszen nem csupán a belső terek, de a Palota kertje és udvara is tökéletes fotóhelyszín. A szertartás előtti vendégfogadás, illetve a szertartás utáni pezsgős koccintás színhelye lehet a Palota első emeletének panorámás terasza, ahonnan a Várhegy lankája köszön vissza az ifjú párra.
A visegrádi Királyi Palota a Sirály Étteremtől és a Renaissance Étteremtől is egyaránt 400 méter távolságra található. Így az itt rendezett szertartás után dobos díszmenettel van lehetőség átvonulni az éttermekbe.

Befogadóképesség: 250 fő
Ár: 85.000.- Ft (1 óra)


Scroll to top