Sohasem ciki kérdezni a szervezés során

Esküvőszervezés közben annyi kérdés merül fel, hogy az ifjú pár sokszor azt sem tudja már, hogy milyen kérdés az, amit célszerű feltenni és mi az, amivel inkább nem érdemes foglalkozni. Van egy pro tippünk: minden kérdés kardinális lehet…


image-asset

Mivel számos, egymással bár szimbiotikus kapcsolatban álló terület találkozik az esküvők világában, ezért nagyon nem mindegy, hogy ez az együttműködés mennyire tud olajozottan működni. Ha minden flottul megy, az csodás, de gyakran előfordulhat, hogy egyes pontokat nem tisztáztatok le megfelelően (főleg, ha Ti irányítjátok az egész eseményt és sokfelől érkeznek a szolgáltatók, a zenészek, az eszközök, a fény, a berendezés, stb.)

Mire gondolunk? Álljon itt néhány tipikus mondat, mely arra utal, hogy néhány alapvető fontosságú kérdést sajnos nem sikerült feltenni időben:

  • „Ja, azt nem mondtátok, hogy kültéri hangfalakat is hozzak. Arról volt szó, hogy beltéren lesz az egész esemény.” (A DJ)
  • „Olyan műsort raktunk össze, amiben három blokk van egy-egy órás szünetekkel, ezen már nem nagyon lehet változtatni, legalábbis a megbeszélt áron belül nem. (A zenekar.)
  •  „Bocsánat, akkor mégsincs színpadfedés? Nem hoztam állványt a fényekhez.” (Megint a DJ.)
  • „Sajnos ez az asztal nem fogja bírni az esküvői tortát. Valamit ki kell találnunk. (Bárki, akinek ez épp eszébe jut, amikor már késő.)
  • „Hú, itt nincs akadálymentesített lépcső?” (A legidősebb rokonok kísérői.)
  • „Az a gond, hogy a zenekar nem ad mikrofont. Rossz tapasztalatokra hivatkoznak. (Az általaktok megbízott vőféj, akinek nem áll rendelkezésére külön mikrofon és mikrofonállvány.)
  • „Te, kevesebb hely van. Az hogy lehet? (A vőlegényed, amikor rájön, hogy bár a Sanyiék hatan nem tudtak eljönni, és Ica néniék is lemondták sajnos, mégis kevés hely maradt, pedig a Lacikáék csak nyolcan jötek pluszban.)
  • „Hol találjuk az etetőszékeket? (A nagycsaládos ismerős, amikor mosolyogva fordul oda a vőfélyhez, aki mit sem tud erről az egészről, de Te elcsíped az ominózus pillanatot, és rájössz, hogy azonnal kell valahonnan 17 db etetőszék…)

És ilyen, életből merített példából még úgy 300 variációt tudnánk hozni.
Biztos lehetsz benne, hogy kisebb-nagyobb anomáliákkal találkozni fogtok, ez egy ilyen műfaj. De ha felteszitek a legalapvetőbbnek érzett kérdéseket már a szervezés legkorábbi fázisaiban is, azzal csak és kizárólag egy gördülékenyebb jövőt vetítetek előre. :)

Scroll to top