Etikett jövendőbeli vőlegényeknek (2. rész)

Miről is szól az etikett? Főként arról, hogyan szerezzünk figyelmességünkkel örömet annak, aki igazán fontos a számunkra. A bejegyzés előző részében végigvezettük a jövendőbeli vőlegényeket az esküvőt megelőző néhány napon. Most nézzük mire érdemes odafigyelni a Nagy Napon.

udvarias vőlegény_visegrádi esküvő

Első és legfontosabb szabály.

Az esküvő napján a vőlegény legyen igazi úriember. Még annál is jobban, mint általában szokott. Különösen persze a menyasszonnyal szemben. Kinyitja előtte az ajtót, kihúzza számra a széket, bókol, bókol, bókol, bókol, és ami a legfőbb, egész nap mellette áll. Akkor is, amikor a kedvesénél látszólag minden épkézláb ok nélkül eltörik a mécses. Előfordul. Higgyék el Uraim, ez a nap ezerszer feszültebb számukra, mint bármelyik másik.

A boldogító igen kimondása közben

Nézzen mélyen menyasszonya szemébe, fogja meg a kezét és húzza közel magához. Ezzel megerősíti és intenzívebbé teszi a pillanatot, amikor kimondja az igent.


És ezeket olvastad már?

Esküvő családi körben – A kevesebb néha több

Profi esküvőszervezés – Luxus, vagy a lehető legjobb megoldás (1. rész)


A lakodalomban

Tartsanak egy kis szünetet, amikor kedvesükkel együtt kívülről szemlélik az ünnepi forgatagot: a vendégeket, a helyszínt, a hangulatot. Ez alatt a rövid idő alatt tudatosodik majd igazán, minden izgalmon túl ebben a lélegzetvételnyi kis szünetben, hogy ez közös életük egyik legfontosabb napja.

Az ünnepség után

A lakodalom után végre együtt lehet az ifjú pár. A hagyomány szerint ilyenkor a menyasszonyt ölben kell bevinni a közös otthon ajtaján. A szokás szimbolikus jelentése az, hogy a férj tenyerén hordozza a feleségét, mindent megtesz a boldogságáért.

Az első házastársi reggelen

Senki sem szereti, ha szép ünnepek gyorsan véget érnek. Az esküvő utáni reggelen lepje meg újdonsült feleségét valami kedves ajándékkal. Lehet bármilyen ajándék, egy tárgy vagy egy kreatívan elkészített különleges reggeli. A lényeg, hogy ne feledkezzenek meg kedvesükről, éreztessék vele, hogy mindig ugyanolyan fontos lesz Önöknek.


Esküvő? Rengeteg hasznos tippünk van. Kövess bennünket a Facebokoon!

Scroll to top