Etikett jövendőbeli vőlegényeknek (1. rész)

Mi szükség etikettre – gondolhatnánk. Mi szükség merev szabályokra, melyek előírják, hogyan viselkedjünk, mit tegyünk, és mit ne tegyünk biztosan a jeles napon? Pedig az etikett korántsem valami merev, régi korokból ránk hagyományozott, üres konstrukció. Épp ellenkezőleg, mindig az aktuális kor hívja életre szabályait, s célja az, hogy úriemberekként elbűvöljük, és semmiképp se sértsük meg azt, aki a legfontosabb számunkra. Így hát Uraim, jövendőbeli vőlegények, ideje hogy vegyünk néhány leckét esküvői etikettből, hogy mindenben a kedvére tehessenek majd szívük választottjának a Nagy Napon.

Minden mozdulat önmagáért beszél. De legfőképpen értetek!

A most következő részben kiemelve néhány fontos momentumot végigvezetjük Önöket a menyegzőt megelőző néhány napon

1. A legénybúcsú

A legénybúcsú az öröm és az önfeledt ünneplés ideje. Ne essenek azonban túlzásba. Egy sztriptíz bár látogatás – habár sok film és urbán legenda menő dologként mutatja be – sértő lehet kedvesük számára. És mielőtt azt hinnék, örökre titok marad… Nem.

2. Előző este

Az esküvő előtti este illik tartózkodni az alkoholtól. Senki sem szeretné, ha másnap hasogató fejjel kellene „végigkínlódnia” élete legszebb napját. Fontos, hogy a vőlegény úgy ossza be energiáját és idejét kell beosztania, hogy az esküvő napján a lehető legfittebben és kiegyensúlyozott állapotban lehessen jelen. (Épp ezért a legénybúcsút egyenesen tilos az esküvő előtti napon tartani!)

3. A Nagy Nap előtti éjszaka

Az esküvő előtti éjszakát meglepően sok menyasszony szeretné egyedül tölteni, s ennek néhány régebbi korokból származó az érintetlenséget szimbolizáló jelentése mellett főként praktikus okai vannak. A vőlegények így kedvesüket másnap teljes menyasszonyi szépségében láthatják, nem pedig az idegeskedéstől, a rengeteg készülődéstől karikás szemekkel, sápadtan, ami nem igazán romantikus. Akármi is legyen az ok, ezt a kérést illik alkudozás nélkül tiszteletben tartani. Amikor másnap először látja meg a teljes menyasszonyi díszében a kedvesét, élvezze ki minden pillanatát. A menyasszony hónapokig készült erre a fellépésre, míg kiválasztja a megfelelő ruhát, és a hozzá illő kiegészítőket, sminket és frizurát. Mutassa ki neki mennyire jól sikerült, Mutassa ki, milyen büszke arra, hogy feleségül veheti!


És ezeket olvastad már?

Hagyományos és formabontó amerikai esküvők (1.rész)

Hagyományos és formabontó esküvők (2.rész)


Ugye? Nem is annyira merev szabályok ezek. Inkább apró, de fontos emlékeztetők, miről is szól ez a nap. Mi az, ami igazán lényeges, és mi az, ami méltatlan lenne hozzá.

A bejegyzés következő részében az esküvői szertartásra és a lakodalomra vonatkozóan adunk majd néhány hasznos tanácsot, hogy mind jobban kedvére tehessenek szerelmüknek a Nagy Napon.


Esküvő? Rengeteg hasznos tippünk van. Kövess bennünket a Facebooon!

Scroll to top