És egyszer csak bumm, leszakad az eső a Nagy Napon…

Ez a menyasszonyok egyik rémálma, mintha elszakadna a menyasszonyi ruha, vagy felborulna a torta… Mit együnk ilyenkor? Először is ne ess pánikba!

Rainy_Wedding_Photography_Tips_01

Sajnos a nagy számok törvénye alapján elkerülhetetlen, hogy előbb-utóbb valaki esküvőjén, talán épp a tiéden, eleredjen az eső, és talán úgy érezed, most aztán igazán romba dől a hangulat. Az igazság viszont az, hogy az esőből számtalan jó dolog kihozható, sőt megfelelően kreatív hozzáállással akár a menyegző előnyére is fordítható.

Ne aggódj! A szolgáltatók, akiknek természetesen hatalmas tapasztalatuk van abban, hogy egy esküvő hogyan is zajlik a valóságban az elképzelésekhez képest, pontosan tudják, hogyan fordítsák a nem várt változást az előnyötökre.

Egy példa: ha odakint hűvössé és esőssé válik az idő, odabenn az étteremben sokkal melegebb lesz a hangulat. Jól esik megérkezni. Érdemes lehet időben telefonálni az étteremnek, hogy készítsenek meleg teát akár, s csak ettől a kis gesztustól a megérkező vendégek, máris otthonosan érzik magukat, fellazul és felmelegedik a hangulat.

Egyébként is, a készülődés otthon, szállodában esetleg szalonban, a polgári szertartás az önkormányzat termében, az egyházi szertartás a templomban, a buli pedig egy étteremben vagy rendezvényházban. Ezek mindegyike fedett, eső védett, így csupán a közöttük történő mozgás az, ami során kellemetlen az eső, de ezek többsége autóval történik, így csupán a parkolóig és onnan a helyszínre kell az ernyőt használni, ami az egész napból csupán pár perc.

Mit lehet tenni, ha esik az eső a fotózás ideje alatt?

A legegyszerűbb megoldás persze fedett helyszín keresése, ez azonban, helyismeret, pláne a fotós helyismerete híján csak ritkán megoldható, ráadásul a jó minőségű fotókhoz stúdió, vagy még inkább természetes fény szükségeltetik. Így a profi fotósok többsége egyetért abban, hogy az esőre ilyen esetben pozitív tényezőként kell tekinteni és meglátni a borús, esős idő szépségeit. Egy nyári napsütéses időben még csak hasonló képeket sem tudunk készíteni, mint esőben. A pocsolyákban tükröződő képekkel, a fantasztikus alakú és formájú felhők, a lehulló vagy épp az esernyőről felpattanó esőcseppek mind mind olyan témák, amiket egy nyári napos időben lehetetlen lenne megfotózni. Érdemes tehát nem a problémát látni az esőben, hanem a lehetőséget és kihozni a lehető legjobbat az adott helyzetből.

És mint a mellékelt képek mutatják, esőben vagy akár csak borús időben nagyon izgalmas fotók készíthetők…

rainy wedd

rainy wed

wedding rain (1)


Kövesd a Visegrádi Esküvőt a Facebookon is!

Scroll to top