Az esküvői torta – Mekkora az akkora?

Az esküvői torta esetében nem csupán a „kevés lesz”, de az „úristen, ennek a nagy része megmaradt” is ugyanúgy fennáll, mint eshetőség…


Largest-Wedding-Cake

Mindez ellen természetesen úgy tehetünk a leghatékonyabban, ha pontosan a leendő násznép méretéhez igazítjuk a tortát. Értelemszerűen a szeletek száma korreláljon a vendégek számával, azonban figyeljünk oda a gyerekekre, illetve azokra is, akik valamilyenfajta ételallergiával élnek. Azt hihetnénk, hogy nem mérvadó a szám, ami egy ilyen kalkulációt követően kijön, de hidd el, nagyon is az. Lehet, hogy az allergiában szenvedő meglepően magad száma egy második tortatípus elkészítését is indokolni fogja.

Honnan tudok majd az ételallergiásokról, vegánokról, mindenkiről, aki alternatív odafigyelést igényel?

A Facebook is a barátod, nem csak a Google. Egy esküvői facebook-csoportot létrehozva máris informálódhatsz a kapcsolódó igényekről, illetve ugyanitt megkéretsz mindekit, hogy kérdésedet-kérésedet továbbítsák másoknak is a meghívottak köréből. Könnyen és gyorsan kiderítheted, hogy mivel kell számoljatok majd torta ügyben.

Az sem jó, ha megmarad

Érdekes, de a legtöbb esetben a tortából sokkal inkább, maradni szokott, mintsem az derülne ki, hogy nem volt elég. Akárhogy is, arra azért figyeljetek oda, hogy az sem túl elegáns, ha az elmenőben lévő vendégek kezébe kilószámra nyomunk elcsomagolt, megmaradt, nehezen szállítható tortahalmokat. Az arányokra oda kell figyelni, ehhez pedig tényleg okosan és körültekintően kell szervezni az esküvő gasztronómiai vetületeit is.

 

 

 

Scroll to top