Akik nélkülözhetetlenek egy esküvőn – A ceremóniamester

Jó igen, az ifjú párról most nem ejtenénk szót, bár igaz, hogy az ő hiányuk tudná okozni a legkülönösebb forgatókönyvet. Minden esetre ceremóniamester nélkül sem érdemes belefogni a szervezésbe.

A legjobb, ha ezt a szerepet egy profira bízzuk, legyen szó akár modern, visszafogott ceremóniamesterről, vagy klasszikus, szerepéből adódóan nem éppen visszafogott vőfélyről. Ők azok, akik tudják, érzik, mi történik, mikor mirevan szükség és hol kell adott esetben kisebb-nagyobb mértékben beavatkozni az események sodrába, hogy ne egy gigászi klikkesedés-halmazzá alakuljon át a Nagy Nap estéje annak akár már a második órájában.

Ő az, aki kézben képes tartani a sokaságot, ő az, aki egyszerre beszél a zenészek, a felszolgálók, a taxisok, de még az ünnep hevében ideje korán megittasodott vendégek nyelvén is. Szót ért velük, tudja, milyen az, amikor jól működnek a dolgok, s milyen az, amikor kevésbé, így aztán be kell egy kicsit avatkozni, finoman. Coach, projekt menedzser, szervező és elhárító. Egy jó ceremóniamesterre rábízhatjátok az egész estét.

Sőt! Az sem baj, ha emberünk nem profi, ellenben kvalitásai megvannak a szerepre. Ebben az esetben persze van némi kockázat, de ha van valaki, hozzánk nagyon közeli, született ceremóniamester, ha megbízunk benne, vele is egész biztosan jobban járunk, mintha teljesen üres maradna ez a poszt.

Scroll to top