Akik nélkülözhetetlenek egy esküvőn – A menyasszony jobb keze

Testvér, barát, rokon, ez mindegy természetesen. A lényeg, hogy testi-lelki támogatója legyen a menyasszonynak már az esküvőszervezés során is, aztán persze a Nagy Napon.

Ritkán szokott ebben a szerepben szülő helytállni, nem is igazán jó ötlet egy anyát/apát ilyen szerepkörrel megbízni, hiszen ez az egész csoda számukra is egy álom, amit szeretnének elejétől a végéig élvezni, átélni. Ez a szerep, a menyasszony legfőbb támaszának lenni, sok tekintetben egy igen stresszes, rengeteg türelmet kívánó és mindenképpen rendkívül felelősségteljes poszt.

Általában a legjobb barátnők szokták vállalni mindezt, nagyon helyes módon. Már a menyasszonyi ruha kiválasztásának idején ott a helyük a leendő ara mellett, s akkor segítenek igazán hatékonyan, ha lényegében. mindvégig jelen vannak, bármikor kérhető a segítségük és türelmük a végtelennél is hosszabb.

Illik ezt a nagyszívű, nélkülözhetetlen embert felkérni tanúnak, de erre persze nincs protokoll, vagy bármi kötelezvény. Azonban nagyon fontos, hogy pótolhatatlan segítségét mindenképpen próbáljuk meg viszonozni valahogyan. Ha másképpen nem is, hát azzal, hogy amikor ő lesz menyasszony, mi magunk jelentkezünk az ő jobb kezének szerepére…

Scroll to top