Akik nélkülözhetetlenek egy esküvőn – A koszorúslányok

Ők adják a menyasszony gyönyörű kíséretét, s nélkülük egyetlen nagyszabású esküvő sem lehet teljes. 


Az ókori időkben a koszorúslányok feladata volt, hogy a gonosz szellemeket elűzzék a leendő ara közeléből, s a teljes esküvői felkészülés időszakában segítették, támogatták a menyasszonyt. Bár ma sem árt, ha távol tartják a gonoszt, az mindeképpen igaz napjainban is a koszorúslányok feladatkörére nézve, hogy támogatniuk kell a menyasszonyt, amiben csak tudják. Ezért szokás közeli, nagyon erős barátságokra alapozni e pozíciót. Csak úgy ne kérj fel valakit a hecc kedvéért koszorúslánynak, főleg úgy ne, hogy nem ismeri jól társait, vagy tudod róla, hogy nem lesz együttműködő a többiekkel. Bizalmi és nagyon fontos feladatról van szó.

A koszorsúlányok segítenek a menyasszonynak felöltözni, de már a ruhapróbákon is gyakran ott vannak. Sőt! Ők szervezik a leánybúcsút is, tehát valóban érdemes jól megfontolni, hogy kiket válassz.

Hogy hányan legyenek? Erre nincsenek szabályok. De azért jó, ha legalább hárman vannak. Mindez természetesen nem vonatkozik azokra a kislányokra, akik a bevonulásnál a koszorúslányok sorait díszítve haladnak a menyasszonnyal. Ők minél többen vannak, annál cukibb, és persze annál meghatóbb lesz az oltár elé vonulás.

Fontos, hogy hajadonokból válassz koszorúslányokat. Persze adott esetben el lehet térni ettől, de mégis ez a szokásrend, mely ugyan nem megbonthatatlan, ám szép dolog, ha tiszteletben tartjuk.

Scroll to top