A nászajándék-kérdéskörről röviden

Hogyan illik erről beszélni? Nem gáz előre jelezni az igényeket? Hogyan működik ez?


Ebben a témakörben sokkal hasznosabb a tudatosság és a vehemencia, mint a tapintatosság és a hallgatás. A vendégeknek is sokat segít, ha tudják, mivel készüljenek, Nektek pedig hatalmas lehetetőség a témakör szóbahozatala (akár már ahz esküvői meghívón is), ha nem akartok több tucat terítőt, étkészletet és konyhai robotgépet kapni, nem beszélve a haszontalanabbnál haszontalanabb, ám jó drága sületlenségekről.

Illik azt mondnani, hogy a borítékot részesítenétek előnyben, ha ezt meg tudjátok fogalmazni szépen. Akár úgy is, hogy megnevezitek, vagy sugalljátok, hogy „mire gyűjt az ifjú pár”. Nincs ebben semmi meglepő, vagy kellemetlen, szokatlan. Sőt, talán ez a legjobb opció.

Ha azonban maradtok a klasszikusoknál és rábízzátok a násznépre a nászajándékok kérdését, azt azért mindeképpen jelezzétek jó előre, hogy milyen területen fogadtok szívesen ajándékokat: háztartás, kert, valami összetett közös hobbi. Így is lesznek mellékvágányok, de még mindig elkerülhetőek a nem kívánt babakocsik és társai…

Scroll to top